Constănțenii vor alegeri comasate

1341
2

Ziarul "Cuget Liber" întreține un dialog permanent cu locuitorii județului Constanța. Din aceste considerente, tema abordată, ieri, a fost cea a alegerilor comasate, motiv de dispută printre politicieni în aceste zile. Reprezentanții PDL sunt cei care au înaintat o astfel de variantă, însă cei ai USL se împotrivesc cu înverșunare. Ce părere au constănțenii și cu ce argumente vin în susținerile lor, despre această posibilă modificare, am aflat dintr-un sondaj de opinie.
Manuela Manza (51 de ani) : "Problema ar fi dacă știm noi pe cine să alegem. Că-i alegem separat sau împreună este același lucru. Totuși, din punct de vedere economic sunt de acord ca alegerile să fie comasate. Se cheltuiesc atâția bani în campaniile electorale, bani pe care tot noi îi suportăm".

Viorel Marcu (46 de ani): "Campania electorală este destul de obositoare și pentru noi și pentru ei. Eu prefer o singură rundă de asemenea spectacol plătit cu bani din buzunarul contribuabililor. Și mai este ceva: aspectul financiar și disconfortul de mers la urne sunt alte argumente de luat în seamă. În ceea ce privește perioada alegerilor că vor fi duse spre toamnă și asta cred că este bine. Pe timpul verii oamenii își iau concediile și astfel s-ar reduce prezența electoratului la urne. Aș mai avea ceva de spus, politicienii ar trebui să se gândească serios și la o lege prin care să fie introdusă obligativitatea prezenței la urne".

Crina Iordache (39 de ani): "Din ceea ce am văzut pe la televizor și ce am mai citit prin ziare, deocamdată sunt numai discuții. Dacă s-ar schimba ceva în sensul acesta ar fi foarte bine. Era timpul ca și aici să se schimbe. Să nu mai stăm toată ziua pe drumuri ca să alegem, ba primarul, ba parlamentarii, ba pe ceilalți. Eu cred că, atunci când te duci la vot știi din prima pe cine dorești să te reprezinte patru ani de zile. În cine îți pui încrederea, de la cine ai așteptări să facă ceva pentru orașul tău, să facă ceva pentru cetățeni, pentru țară. Mergi o singură dată, pui ștampila, și gata, aștepți să vezi dacă ai făcut alegerea corectă".

Daniel Neofit (38 de ani): "Treaba cu alegerile comasate este OK. Este mult mai bine să facem un singur drum la alegeri iar cheltuielile să fie tot o singură dată. Referitor la cele șase buletine de vot pe care le vom primi la urne, pentru tineri nu cred că va fi o problemă, dar pentru cei mai în vârstă s-ar putea să fie".

Daniel Iordăchescu ( 28 de ani): "Da, sunt de acord să fie comasate. Ar fi cel mai bun lucru. Nu cred că face cuiva plăcere să meargă la vot. Probabil, cei mai mulți se duc pentru că au simț civic deși știu de la început că vor fi păcăliți. Am văzut că unii dintre politicieni își fac probleme că ar fi prea multe buletine de vot iar oamenii nu se vor descurca cu ele. Adică, ne cred niște proști, și cu asta cred că am spus totul".

George Pitrop (48 de ani): "Ar fi foarte bine dacă s-ar face comasarea. Mai ales din punct de vedere financiar. S-ar face economii la bugetul statului".

Luminița Aura Ababei (42 de ani): "Sunt perfect de acord. Eu sunt bugetară și așa cum s-au făcut reduceri la noi, așa să se facă și la banii statului. Adică da, sunt pentru comasarea alegerilor deoarece s-ar face economii la bani. În ceea ce privește cele șase buletine de vot pe care le-aș primi la urnă nu m-ar încurca pentru că aș ști dinainte pe cine să votez".

Dumitru Tănase (54 de ani): "Cel mai bine ar fi ca alegerile să fie o singură dată. Nu să stau să mă plimb pe la secții toată ziua. Altfel, și așa campania electorală este un circ, măcar să ne scutească de mizeriile lor și să fie unul singur".

Rodica Stanciu (50 de ani): "Da, comasarea alegerilor ar fi o idee foarte bună pentru că s-ar face economii la buget. Cât despre faptul că aș primi șase buletine de vot atunci când voi merge să votez, acest lucru nu m-ar speria. Nu m-ar speria pentru că, mă duc să votez în cunoștință de cauză".

Cei care au opinii cu privire la acest subiect își pot exprima părerea pe site-ul ziarului nostru www.cugetliber.ro.



Comentează știrea

rex
7 septembrie 2011
cameleonii

Comasate sau nu, constantenii sa nu mai fie pacaliti cu margele colorate, ca in 2009 cand HIDOSUL urat mirositor a fost reales (lpus furtul de voturi). Margelele sunt din banii furati de la oameni si reintoarse la acestia prin pungi electorale. Niciun dobitoc nu poate nega ca in 2009, toate coltisoarele tarii au fost cotropite de lepre cu sacose si pomeni.

DAN VUCEA
14 septembrie 2011
LIPSA DE PREGATIRE ISI SPUNE CUVANTUL

Stimati constanteni sa stiti ca democratia COSTA in toata lumea ,indiferent daca este criza sau nu.Este normal si firesc ca alegerile sa se defasoare separat pentru ca la fiecare gen de alegeri(parlamentare,locale,prezidentiale)trebuie sa se transmita mesaje separate,total diferite,se urmaresc teluri diferite s.a.Cu alegeri separate riscul furtului este mai mare,nu poat vota cei de afara pentru locale si sunt mult mai simple.Se stie ca un lucru cat mai simplu este greu de furat,iar PDL de aceea il complica.Intradevar este mult mai bine pentru cei cu sacose ,va pot fura mult mai ieftin.Daca comasarea este mai buna eu ma gandesc ,mergand mai departe pe aceleasi rationamente,ce rost mai are sa facem alegeri la 4 ani ,nu mai bine ar fi la 15 sau 25 de ani,ar fi mult mai ieftin si pentru noi si pentru cei cu pachete .Ce se vorface insa cei care voteaza pachetul ca il va primi odata la 25 ani .In nicio tara democratica nu se comaseaza toate alegerile pe rationamentul economiilor,dimpotriva acest mod de a gandi ne provoaca,ulterior, pagube materiale mult mai mari.Oare dece nu se fac si alegeri prezidentiale acum ca sa facem economii mai mari deoarece anul 2014 se anunta un an mult mai greu decat 2011.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9261 secunde