Consiliul Local Mangalia a aprobat taxele și impozitele locale pentru anul 2020

463
Consiliul Local Mangalia a aprobat taxele și impozitele locale pentru anul 2020 - clmangalia-1576767602.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Mangalia au votat, în ultima ședință ordinară din acest an, proiectul privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2020, precum și instituirea taxei speciale de dezvoltare și promovare turistică. 


Potrivit documentației, nivelul taxelor și impozitelor locale, la nivelul municipiului Mangalia, va rămâne la fel ca în anul 2019. În cadrul aceleiași ședințe, aleșii locali au mai votat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru societatea de termoficare Goldterm Mangalia. Totodată, CL Mangalia a votat și pentru numărul și cuantumul burselor acordate elevilor în anul școlar 2019-2020, semestrul I. Pentru actualul an școlar, consilierii locali din Mangalia au hotărât să încurajeze performanța școlară, majorând cuantumul burselor. În acest sens, pentru bursele de performanță, se alocă 200 de lei, pentru bursele de merit, 80 de lei, iar pentru bursele de studiu, câte 60 de lei, respectiv 55 de lei pentru bursele sociale. Tot la capitolul protecție socială se înscrie proiectul intitulat "Respect", care se referă la acordarea sumei de 500 de lei persoanelor pensionate începând cu anul viitor, cu pensie de maximum de 1.500 de lei. 


"Am luat această hotărâre de a acorda o bonificație cetățenilor Mangaliei, care au locuit și au muncit o viață întreagă în acest oraș, iar în foarte multe cazuri, pensia nu acoperă nici pe departe cheltuielile curente. În semn de respect pentru pensionarii cu venituri mici, venim și cu alte măsuri de susținere, respectiv tichete de medicamente, pachete alimentare lunare, subvenție la căldură, încercând să le mai diminuăm din grijile și nevoile de zi cu zi", a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu. 


În ședința CL, s-a mai adoptat și proiectul evenimentelor propuse pentru anul viitor, elementul de noutate fiind reprezentat de organizarea unui Festival de fotografie, la malul mării. În aceeași ședință, s-a aprobat schema de ajutor de minimis pentru acordarea de facilități fiscale persoanelor juridice care dețin clădiri și terenuri. Totodată, s-au aprobat documentațiile tehnico-economice pentru amenajare peisagistică, amenajarea unei parcări și amplasare de mobilier urban, în stațiunea Neptun. Un alt subiect dezbătut și aprobat a vizat preluarea în administrare a cimitirelor musulmane din Mangalia și Regulamentul de organizare și funcționare a acestora. 


În aceeași întrunire a CL Mangalia, s-a aprobat majorarea de până la 500% pentru clădirile și terenurile neîngrijite din stațiuni și oraș, măsură ce se aplică în baza unei evaluări prealabile, conform legii. Nu în ultimul rând, s-a aprobat vânzarea locuințelor pentru tineri, construite prin ANL, situate pe străzile Ion Budai Deleanu și Dimitrie Cantemir. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Decembrie 2019
Stire din Social : Noutăți de la SPIT Constanța
Pagina a fost generata in 1.0526 secunde