Consiliul Local Cernavodă a înființat un SRL care a preluat serviciile publice

3622
Consiliul Local Cernavodă a înființat un SRL care a preluat serviciile publice - 886a05b021c348804067c82e30f0351c.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Cernavodă s-au întrunit la începutul săptămânii într-o ședință extraordinară, cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi vizând situația serviciilor publice.
Așa cum se arată într-un comunicat de presă transmis de către Primăria Cernavodă, "în urma analizării situației actuale, s-a constatat că aceste servicii necesită îmbunătățiri majore, modernizări și reabilitări. În prezent, ele sunt asigurate numai în foarte mică măsură, cu mijloace rudimentare, ineficiente, iar efortul bugetar din partea administrației locale pentru susținerea acestora este foarte mare". În aceste condiții, potrivit reprezentanților primăriei, cea mai bună soluție era delegarea gestiunii acestor servicii către operatori autorizați. "Prin concesionarea acestor servicii, dotarea tehnică necesară va fi îmbunătățită de către operatori, astfel vor scădea cheltuielile cu întreținerea și transportul utilajelor din dotare și va crește nivelul calitativ al serviciilor către comunitatea locală", se mai argumentează în același comunicat.
Este vorba despre serviciul public de alimentare cu energie termică a sistemului de ali-mentare centralizată, transport-distribuție-furnizare energie termică în orașul Cernavodă, serviciul public de salubrizare și amenajare și întreținere spații verzi și serviciul de întreținere, reparații și moder-nizare drumuri, trotuare, parcări, poduri și clădiri aflate în patrimoniul Primăriei.
În ședința de luni, aleșii au respins, însă, inițiativa primarului Mariana Mircea privind gestiunea delegată a acestor servicii către firme private, preferând varianta unei gestiuni directe a Consiliului Local.
Proiectul inițiat de Mariana Mircea nu a reușit să convingă decât patru consilieri care au votat "pentru", în timp ce 11 s-au abținut.
Fostul primar al orașului Cernavodă, actualul consilier liberal Gheorghe Hânsă, a explicat pentru ziarul "Cuget Liber" că aleșii au aprobat înființarea unui SRL, al cărui asociat este pentru moment doar Orașul Cernavodă reprezentat de Consiliul Local, și care va prelua toate aceste servicii.
Pe de altă parte, în viziunea primarului Mariana Mircea, cea mai bună variantă era delegarea acestor servicii către firme private pentru că ar fi avut avantajul că "prin caietul de sarcini și regulamentul de funcționare, se impune firmei private care preia serviciul public să preia toți angajații pentru un an de zile și să realizeze investiții în dotarea cu utilaje și echipamente pentru a asigura servicii de calitate".
Mergând pe varianta aprobată de consilieri, "se impune automat reducerea cu minim 30% a numărului de personal pentru a nu se produce un colaps prin lipsa fondurilor necesare asigurării salariilor din bugetul local", se arată în același comunicat transmis de Primăria Cernavodă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4844 secunde