Consiliul Judeţean Constanţa, în formulă completă. Stelian Gima (PNL) și Petre Enciu (USR-PLUS), aleși vicepreședinți

1289

Articole de la același autor

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a convocat consilierii judeţeni în prima şedinţă ordinară, de la învestire, astăzi,12 noiembrie, la ora 13.00, şedinţă care are loc în Sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ. În cadrul şedinţei se vor supune votului mai multe proiecte de hotărâre.


Astfel, unul dintre acestea face referire la constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Constanța în mandatul 2020 – 2024. De asemenea, se vor discuta proiectele de hotărâre privind constituirea comisiei de numărare și validare a voturilor exprimate de consilierii județeni în cadrul procedurii votului secret, mandat 2020 – 2024 şi cel care vizează alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Constanța. Un alt proiect priveşte rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli şi a listei de investiţii pe anul 2020, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Totodată, aleşii vor discuta despre proiectul de hotărâre privind punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.70/2020 în domeniul transportului public județean de persoane, prin curse regulate, în județul Constanța.


La şedinţă este prezent şi ÎPS Teodosie care  a susţinut o slujbă şi i-a oferit preşedintelui CJC Mihai Lupu o icoană cu "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril".


Ulterior, trei consilieri judeţeni, Mihaela Antoanela Scrieciu, Horia Ţuţuianu şi Răzvan Filipescu au depus jurământul.
Urmează alegerea celor doi vicepreşedinţi, context în care PNL l-a propus pentru această funcţie pe Stelian Gima, fost consilier judeţean şi în mandatul trecut. 
Referitor la USR-PLUS se pare că sunt ceva neîntelegeri între cele două formaţiuni. Şi asta deoarece, deşi sunt în alianţă, nu au căzut de comun acord cu un candidat unic pentru postul de vicepreşedinte. Astfel, USR are un candidat în persoana lui Petre Enciu, iar cei de la PLUS un alt candidat, în persoana lui Edward Nedelcu.


USR şi PLUS au votat separat. Claudiu Iorga Palaz, Ştefan Cristian Chiriac şi Virgil Cristian Senopol, toţi de la PMP, s-au abţinut. Nu au votat. 


Stelian Gima şi Petre Enciu sunt noii vicepreşedinti ai Consiliului Judeţean Constanţa. Stelian Gima a obţinut 26 de voturi, Petre Enciu a obţinut 22 de voturi în timp ce Edward Nedelcu a obţinut doar trei voturi.


”Începând de mâine, vicepreședinții își exercită atribuțiile. Mă bazez pe ei că au experiență și sunt ambițioși. Îmi doresc tineri echilibrați. Sunt alături de ei și cred că vor face o treabă foarte bună. Priorităţile se vor regăsi pe agenda de lucru și vor fi prioritate. Prioritatea numărul unu este sănătatea. Prioritatea doi este educația!”, a spus Lupu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9278 secunde