Consilierul Mihai Petre îi cere lui Nicușor Constantinescu să modifice ordinea de zi a ședinței de luni

1448
Consilierul democrat-liberal Mihai Petre a anunțat ieri, printr-un comunicat de presă, că a transmis conducerii Consiliului Județean Constanța (CJC) o adresă prin care solicită modificarea ordinii de zi a ședinței ordinare de luni.
În primul rând, Mihai Petre propune retragerea proiectului de hotărâre nr. 16 privind aprobarea organigramei, a statului de funcții și a rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2010 pentru Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța.
Apoi, el susține înlocuirea acestuia cu un nou proiect de hotărâre privind transferul teatrului, precum și trecerea imobilului în care își desfășoară activitatea această instituție culturală din domeniul public al județului Constanța, în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.
În urma acestor modificări, se impune și recalcularea și modificarea organigramelor, a statelor de funcții și a rectificării bugetelor de venituri și cheltuieli aferente proiectelor nr.14-19, prin reducerea proporțională a numărului de posturi în raport cu trecerea Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța în subordinea Ministerului Culturii, așa cum a arătat și Mihai Petre.
De asemenea, consilierul a mai propus introducerea unui nou proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii Teatrului de Stat Constanța în Teatrul de Stat "Jean Constantin" Constanța. La toate acestea se adaugă alte câteva proiecte inițiate cu mai mult timp în urmă de Mihai Petre. Este vorba despre acordarea titlului de cetățean de onoare al județului lui Gigă Hagi și lui Oleg Danovski, dotarea fiecărei biblioteci din județ cu operele complete ale lui Mihai Eminescu, precum și acordarea unui sprijin financiar Asociației Surzilor din Constanța. Mihai Petre nu a renunțat nici la proiectul său privind editarea volumelor complete ale lui Pavel Chihaia și nici
la organizarea Târgului Internațional de Carte Gaudeamus la Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3226 secunde