Consilierul local liberal Mihaela Andrei, noi proiecte pentru viitorul Constanţei

1296
Consilierul local liberal Mihaela Andrei, noi proiecte pentru viitorul Constanţei - fondmihaelaandreii2-1630087783.jpg
Consilierii locali din Constanţa gândesc zi de zi proiecte pe care mai apoi le propun în şedinţele de Consiliu Local pentru a fi dezbătute şi apoi votate. Unul dintre aleșii care vorbesc atât de frumos când vine vorba despre oraşul de la malul mării este Mihaela Andrei, cea care mai pregăteşte o serie de proiecte pentru a le pune în aplicare. Concret, liberala pune foarte mare accent pe curăţenia din municipiul Constanţa.

Consilierul local PNL este de părere că acest aspect este extrem de important. „Sunt atât de multe lucruri lăsate în urmă în Constanța, încât mi se par toate proiectele urgente și prioritare. Deși am susținut mereu, în toți acești ani de când sunt consilier, că Planul Urbanistic General cel care reglementează unde, ce şi cum se poate construi în Constanța şi creează premisele unei dezvoltări armonioase a oraşului nostru, împreună cu sistemul de termoficare sunt prioritare, Constanța încă are deficiențe cu privire la lucrurile de bază şi atât de normale pentru o societate în anul 2021: curățenia şi amenajarea teritoriului.

Deși pentru prima oară în istoria Constanței, administrația liberală se preocupă şi lucrează la aceste două proiecte, noi cei ce avem un cuvânt de spus referitor la administrație, încă ne preocupăm de modul în care se face curățenie în Constanța, de modul în care noi constănțenii întreținem orașul și încă avem un oraș fără trotuare, spații verzi şi străzi amenajate”, a declarat pentru „Cuget Liber” consilierul local PNL, Mihaela Andrei.

Liberala a mai precizat faptul că trebuie găsită o soluţie pentru a nu se construi case între blocuri. Ea spune că abuzurile care au loc an de an trebuie să fie oprite.

„Știu că aceste lucruri sunt esențiale pentru un oraș normal, civilizat al anului 2021, iar pentru următorii ani, administrația liberală este determinată ca aceste deficiențe, aceste probleme care nu ar fi trebuit să mai existe, să fie remediate, odată pentru totdeauna. Iar noi, să fim preocupați doar de modul în care Constanța să-și atingă potențialul maxim de dezvoltare, să fie acolo unde merită să fie. În concret, administraţia a iniţiat mai multe proiecte privind încetarea posibilității de a se construi între case blocuri şi să stopeze acele abuzuri care au diminuat mult calitatea vieții atâtor constănţeni. Sper ca partenerii noştri din coaliție să înțeleagă importanța şi necesitatea acestor proiecte în ședința din 31 august”, a mai spus Mihaela Andrei.

Consilierul local a vorbit şi despre o serie de PUZ-uri care ar urma să fie elaborate în Constanţa. Mai multe cartiere din oraşul de la malul mării sunt trecute pe listă pentru aceste PUZ-uri.

„De asemenea, în paralel, a fost demarată consultarea de piață în vederea elaborării unor noi PUZ-uri de către Primăria Constanța. PUZ- uri care deservesc şi ocrotesc drepturile cetăţenilor şi nu al unui investitor, așa cum s-a întâmplat cu Constanța noastră, până în octombrie 2020. Aceste PUZ-uri sunt de reglementare în zona Palazu Mare, Veterani, în zona industrială și, o zonă atât de dragă mie dar care a fost atât de mult agresată şi ciopârţită până că aproape nu a mai rămas mare lucru din ce a fost odinioară, Puz Mamaia. Constanţa are nevoie de un altfel de urbanism. Regenerarea urbană, realizarea unor spaţii publice de calitate şi dezvoltarea sustenabilă sunt atât de importante. Constanța merită atât de mult! Cu toții putem pune umărul în redobândirea strălucirii ei de altădată şi, de ce nu, la dezvoltarea ei aşa cum nu a mai avut-o niciodată”, a concluzionat Mihaela Andrei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4369 secunde