Consilierul local Ioan Griguță inițiază o nouă tradiție în șah la Mangalia

1489
Consilierul local Ioan Griguță inițiază o nouă tradiție în șah la Mangalia - da195267d14e69aff6c92be320fee1fc.jpg

Articole de la același autor

Cercul Militar Mangalia a fost, în acest week-end, gazda primei ediții a competiției de șah rapid "Cupa Ziua Marinei Române".
Andrei Furcă, arbitrul concursului, care este și antrenor de șah și conducător al Cercului de Șah din cadrul Cercului Militar, a declarat pentru ziarul "Cuget Liber" că inițiativa organizării acestui concurs îi aparține consilierului local inginer Ioan Griguță, care a fost totodată și sponsor principal. Eforturile lui Ioan Griguță au fost completate și de sprijinul Ligii Maiștrilor Militari de Marină din Mangalia.
Potrivit lui Andrei Furcă, la întrecerea de sâmbătă, s-au înscris 30 de participanți, atât copii și juniori, cât și foști și actuali marinari din Mangalia și Constanța. Cei mai tineri competitori au fost Andreea Droc și Radu Banu, în vârstă de șase ani, de la Grădinița "Callatis" din Mangalia.
Competiția a debutat sâmbătă dimineață, la ora 9.00, jucându-se șapte runde în sistem elvețian. La finalul zilei, a avut loc și festivitatea de premiere. La Categoria Seniori, pe primul loc, s-a clasat Gheorghe Țintă (CM) din Constanța. El a fost urmat de Tudorel Lupu (CM) din Constanța și de Francisc Breitkopf din Baia-Mare.
La Categoria Juniori, s-a impus Dorian Frusescu din Mangalia, el fiind urmat pe locul al II-lea de Demisse Sevastian din Mangalia și pe locul al III-lea de Andrei Săvulescu, tot din Mangalia.
La Categoria Copii - 10 ani, Codruța Copilu a luat locul I. Următorii clasați au fost Larisa Droc și Radu Handac, toți trei fiind din Mangalia. Trebuie menționat și faptul că micuța Codruța Copilu a devenit campioană europeană la șah rapid în luna iulie a acestui an, ea pregătindu-se acum pentru Campionatul Mondial din Grecia, programat pentru luna octombrie.
La Categoria Copii - 8 ani, învingător a fost Bogdan Petcu. Pe locul al II-lea, s-a clasat Andrada Ion, iar pe locul al III-lea, Răzvan Ghenea, toți trei fiind, de asemenea, din Mangalia.
Organizarea acestei competiții, care urmează să devină o tradiție la Mangalia, vine în sprijinul dezvoltării sportului de performanță la nivel local, dar și național, astfel de inițiative putând fi preluate și de ceilalți reprezentanți ai administrației locale din municipiu, concentrați de cele mai multe ori pe conflictele interne.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1833 secunde