Consilierii locali şi judeţeni, învestiţi în funcţii. „Voi garanta proiectele pentru Constanţa”

1416

Articole de la același autor

Zi mare pentru liberalii de la malul mării ! O zi pe care o așteptau de peste 20 de ani, aceea de a prelua puterea, oficial, în municipiul dar și în județul Constanța. Mândri de victoria alegerilor din data de 27 septembrie, ieri, au pășit rând pe rând, consilieri locali dar și județeni, alături de primarul ales al municipiului Constanța, Vergil Chiţac și de președintele ales al Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ pentru a depune jurământul de învestire în funcţie. Acţiunea a avut loc în două etape, la ambele fiind prezent premierul României, Ludovic Orban, care a venit special la Constanţa pentru a participa la cele două evenimente de învestire în funcţii.

Ceremonia de învestire a noului Consiliu Local Municipal Constanţa şi a noului primar Vergil Chiţac a început cu intonarea imnului de stat. Ulterior, prefectul Silviu Coşa a dat citire mai multor documente ce vizau învestirea în funcţii a consilierilor aleşi. Ceremonia a continuat cu depunerea jurământului de toţi aleşii locali.

Concret, PNL va avea în noul Consiliu Local Municipal Constanța 10 mandate, USR-PLUS – 9 mandate iar PSD – 8 mandate.

În ceea ce priveşte componenţa noului Consiliu Local Municipal Constanţa, liberalii vor fi reprezentaţi de Ionuţ Rusu, Adriana Câmpeanu, Adriana Arghirescu, Costin Avătavului, Mihaela Andrei, Cristian Omocea, Alexandru Nazaru, Stere Hira, Teodor Popa şi Daniel Tatu.

Cei din USR-PLUS îi trimit în noul consiliu să-i reprezinte pe constănţenii care le-au acordat votul pe Dumitru Caragheorghe, Romeo Stavăr-Vergea, Florin-Daniel Cocargeanu, Mirela Garip, Mihai Ochiuleţ, Iulian Călin, Florin-Cătălin Iacob, Cristiana Popescu şi Aura-Cerasela Badea.

La rândul lor PSD va fi reprezentat de Costin - Ioan Răsăuţeanu, Irinela Nicolae, Dede Perodin, Liviu Merdinian, Ioana – Claudia Dobre, Cristian Mihăilescu, Marian Şerbănescu şi Cristian Tincu.

„Am simţit această victorie. Constanţa s-a situat la cumpănă între două realităţi. Una a aroganţei şi a corupţiei şi una a ideilor constructive. Sunt onorat să fiu primarul Constanţei şi îmi doresc să-mi duc misiunea la bun sfârşit”, a declarat noul primar al Constanţei.

Ulterior, a luat cuvântul premierul României Ludovic Orban. El l-a felicitat pe noul primar şi a precizat că va garanta proiectele pentru Constanţa.

„În ceea ce mă privește, sunt prezent aici să garantez susținerea noii administrații pentru Constanța. Voi fi un partener al administrației locale de la Constanța și nu numai, și voi susține programele de dezvoltare, proiecte precum drumul expres Constanța -Tulcea, drumul expres Constanța – Mangalia”, a spus premierul Ludovic Orban. El a mai adăugat că a prevăzut şase milioane de euro în buget pentru reconstrucția sistemului de irigații, inclusiv în județul Constanța, grav afectat de secetă. Legătură dintre Portul Constanța pe rutier, feroviar și fluvial cu Uniunea Europeană este de asemenea în atenția Guvernului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3893 secunde