Consilierii locali, ședință extraordinară! Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

590
Consilierii locali, ședință extraordinară! Ce proiecte sunt pe ordinea de zi - consilieri-1593096065.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Constanța este convocat în ședință extraordinară, marți, în ultima zi a acestei luni, începând cu ora 13.00. Consilierii locali se vor întâlni în mediul online, având în vedere restricțiile impuse de prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Consilierii locali constănțeni au fost convocați de primarul Decebal Făgădău, pe 30 iunie, începând cu ora 13.00, pentru a participa la ședința online a Consiliului Local. Ședința va debuta cu proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2020. Imediat după, consilierilor locali li se propune instituirea unor facilități fiscale constând în anularea accesoriilor, în cazul obligațiilor bugetare restante la nivelul municipiului Constanța.

Un alt proiect de hotărâre de interes este cel privind acordarea unor facilități fiscale operatorilor economici și persoanelor fizice din municipiul Constanța, în contextul crizei generate de SARS-CoV-2. Deși reprezentanții administrației publice locale nu au făcut încă publice detalii privind cele două proiecte, este lesne de înțeles de ce se află pe ordinea de zi a Consiliului Local.

Constanța este un oraș care se bazează mult pe veniturile din zona turismului, iar sezonul estival 2020 se anunță unul dificil din punct de vedere financiar. De altfel, acest aspect a fost punctat, în perioada anterioară, inclusiv de politicienii din cadrul PNL Constanța.

Se impune menționat faptul că, pe ordinea de zi a ședinței de luna aceasta a Consiliului Local, se regăsește și un proiect de hotărâre inițiat de consilierii locali ai PNL. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitelor și taxelor locale pentru anul 2020.

Locuințe ANL și reparații la Colegiul "Carol"

În atenția consilierilor locali vor fi supuse și două proiecte de hotărâre privind locuințele pentru tineri construite prin programul ANL. Unul dintre proiecte vizează actualizarea listei de priorități.

Reamintim că, potrivit legislației, "lista de priorități se reface ori de câte ori este cazul, dacă în anul respectiv urmează să se repartizeze locuințe noi pentru tineri, destinate închirierii, dacă titularii cererilor de locuințe înscriși în lista aprobată inițial nu mai îndeplinesc criteriile de acces la locuință".

Pe noua listă cu prioritate la locuințele ANL sunt menționate 123 de nume, cu vârste între 23 și 37 de ani, care au depus cereri din 2013 până în prezent și îndeplinesc condițiile pentru a le fi repartizată o astfel de locuință. Prin al doilea proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi se propune repartizarea unui număr de cinci apartamente, în blocurile ANL din cartierul Poarta 6.

Pe ordinea de zi este inclus și proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de modernizare și dotare a Colegiului Comercial Carol I.

Totalul investiției realizat la Colegiul "Carol" se ridică la aproximativ 1,1 milioane de lei, cu TVA, proiectul se va implementa în șapte luni și va consta în realizarea de reparații ale pereților, refacerea iluminatului de siguranță, înlocuirea scării exterioare de acces către amfiteatrul E2, suplimentarea hidranților interiori și exteriori.

Pe ordinea de zi sunt incluse, în total, 51 de proiecte de hotărâre. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6634 secunde