Consilierii locali, la apel. Cine va face parte din CA ale RATC și RADET și ce indemnizații vor primi

1374
10
Consilierii locali, la apel. Cine va face parte din CA ale RATC și RADET și ce indemnizații vor primi - fondsedintaconsiliullocal1-1493139134.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Constanța se reunesc, mâine, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ, în cadrul ședinței ordinare a lunii aprilie. 


Printre altele, aleșii urmează să aprobe proiectele de hotărâre ce vizează organizarea Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanța, al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) Constanța și al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța. 


În acest context, la RATC, Consiliul de Administrație trebuie completat, deoarece unul dintre membri, Nicolae Fro-nescu, a decedat, iar un alt membru, Dănuț Mustățea, și-a dat demisia. 


Totodată, mandatul lui Ovidiu Cristian Tănase a expirat la data de 15 martie 2017. În plus, astăzi, expiră și mandatele altor doi membri, respectiv Afuzii Chiamiran și Gheorghe Crantea. 


Drept urmare, Nicolae Bogdan Niță, Cristian Fuior și Aristide Cătălin Dumitrache vor completa Consiliul de Administrație al RATC dacă aleșii locali vor vota proiectul de hotărâre. De remarcat că Fuior este și consilier personal al primarului Decebal Făgădău. 


Practic, dacă propunerea va trece de votul consilierilor locali, cei trei menționați mai sus vor deveni administratori provizorii în CA, pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii, din motive temeinice, până la șase luni. 


Potrivit documentelor, pe perioada mandatului, cei trei vor primi, fiecare, câte o indemnizație lunară brută în valoare de 2.497 lei. 


În ceea ce privește completarea Consiliului de Administrație de la RADET, propunerile de numiri provizorii îi vizează pe Eden Mamut, Răducu Popescu, Vasile Cacioianu și Liviu Dorel Popa. 


Mandatele vor fi încheiate pe o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii până la șase luni. Pe perioada mandatului, cei patru vor primi, fiecare, câte o indemnizație lunară brută în valoare de 4.562 lei. 


Pe de altă parte, în ceea ce privește Consiliul de Administrație de la RAEDPP, acesta se va micșora de la șapte la cinci membri, după ce doi dintre ei, Liviu Dan Bleau și Florian Alexandru Ilie, și-au dat demisiile. 


În altă ordine de idei, aleșii locali vor vota și proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2017, precum și cel ce vizează aprobarea numărului și cuantumului burselor aferente semestrului II al anului școlar 2016-2017 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat. 


Comentează știrea

dan
26 aprilie 2017
hoti

care sunt meritele parazitilor din aceste CA-uri pentru salariile de 4500, intr-o regie aflata in colaps financiar si intr-o cursa galopanta spre faliment? platiti fraierilor gcal, pentru huzurul nulitatilor politice.

Gogu
26 aprilie 2017
Raducu

Ce legatura este intre Radet si muschiul de rugbyist = Raducu Popescu,adica niciuna!!!

Mihai
26 aprilie 2017
Cine sa mai inteleaga??

Pai cum o sa mai apere interesele cetanenilor consilierii daca ei sunt renumerati de catre RADET ?

Andrei
26 aprilie 2017
MAFIE sau ce?

De ce DNA nu se implica in aceasta regie falimentara, care nu face nici o investitie de ani de zile, nu atrage fonduri, tine aceasi directori in functii? De ce nu incercati sa puneti sefi niste liceeni caci ar face mult mai mult decat acesti incompetenti?Nici macar nu au automatizat toate punctele termice din cta. De ce nu vor acesti incompetenti montarea de microcentrale pe gaz pt rentabilizarea caldurii si scaderea gcal la jumatate? Fura subventia pensionarilor? Ce se intampla, dragi procurori in aceasta societate? DE ce se tin aceasi oameni care nu fac nimic de 28 ani?

Claudiu
26 aprilie 2017
Andrei esti foarte prost

Imbecilitatea de partid se revarsa orin toate canalele. Acest exemplu, ne referim la textul lui andreinfect sustine teza potrivit careia imbecilizatii nu au voie sa vorbeasca. TOATE STATELE EUROPENE CONSTRUIESC ACUM INCALZIREA CENTRALA! Imbecililor!

Raducu
26 aprilie 2017
Pentru doamna Gogu

Esti o proasta nesatisfacuta.

Claudiu
26 aprilie 2017
Răducu-fochist

Răducu atât poate -fochist! Să tot faci politică! Imbecilul acesta vrea în toate ecuațiile . Dar totuși fochist plătit cu 4500, este cam mult. Făgădău se compromite cu acest neica-nimeni.

Elena
26 aprilie 2017
Raducu Popescu

In comentariile voastre vorbiti de fostul sef al invatamantului , profesorul de sport ? El este cel care si-a scos studentii de la sport la mitigul anti-psd si statea ascuns dupa un pom ornamental. Joaca la doua capete de cand se stie : psd si pnl.

Scarlatescu
26 aprilie 2017
Raducu Popescu

Cine sa mai inteleaga ceva? Raducu Popescu un obscur profesor de sport ajuns intamplator inspector general NUMIT si-a dat demisia din PSD! Chiar nu ati gasit alt om capabil domnule fagadau?Cum vreti sa ramaneti in memoria oamenilor?

Vlad
27 aprilie 2017
Mafia locala!

Sa inteleg ca cei din CA al RAEDPP nu au indemnizatii, sau....din gresala de editor nu s-au tiparit? Un cunoscut liberal, Catarama Viorel, spunea ca "toate partidele politice din Romania sunt de tip mafiot"! Si cred ca avea dreptate, chiar daca si el a contribuit la distrugerea economica a tarii in cei aproape 27 de ani scursi de la evenimentele din Decembrie 1989. Legea care consfiinteste indemnizatiile membrilor CA ai companiilor publice este o lege mafiota, facuta de mafie pentru politicieni mafioti! In felul acesta, companii ale statului, conduse de indivizi incompetenti, imorali, fara experienta in domeniul de activitate al companiilor, duc spre faliment companiile fara ca cineva sa-i traga la raspundere. Acestia sunt 'ajutati' sa-si mentina pozitia de membrii CA, care primesc 25% din salariul directorului general, ca indemnizatie lunara (deci fara sa plateasca impozite!). Din cele prezentate in articol, se poate deduce ca directorul de la RATC are un salariu lunar de 10000 lei, cel de la RADET are un salariu lunar de 18300 lei iar cel de la RAEDPP....suspans..! Asa cum a remarcat cineva, cei numiti inn aceste CA-uri nu au 'nici in clin, nici in maneca' cu activitatea regiilor respective. Primeaza doar obedienta politica! Rusineeee!!! Uitati cum se cheltuie banul public! Pai daca acestea sunt regii ale administratiei locale, care deservesc locuitorii municipiului, de ce consilierii locali numiti pe criterii politice trebuie sa primeasca aceste sinecuri? Ei nu primesc indemnizatii de consilieri locali? Ei nu trebuie sa urmareasca modul cum regiile locale consuma banul public? Ei pentru ce au fost alesi de votanti, ca sa contribuie la pauperizarea lor? Nu cumva, aceasta lege trebuie revizuita si amendata? Aloo, senatori si deputati constanteni, nu mai dormiti pe voi si..treziti-va odata!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4562 secunde