Consilierii locali din Medgidia dau din nou cu… ședința în baltă

629
Consilierii locali din Medgidia dau din nou cu… ședința în baltă - 46d585cea140bbded1ae21a8ad240930.jpg

Articole de la același autor

Ședințele de Consiliu Local de la Medgidia nu sunt nici pe departe întâlniri pașnice ale aleșilor locali în cadrul cărora să se dezbată, mai presus de toate, interesele locuitorilor municipiului. Deși de la alegerile din 2008 au trecut doi ani, ședințele au rămas un veșnic front de luptă între actualul primar, Marian Iordache, și fostul edil, Dumitru Moinescu.

Mâine după amiază, consilierii locali din Medgidia se vor reuni în ședință extraordinară, având pe ordinea de zi patru proiecte de hotărâri. Este vorba despre numirea unui reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv Școlar din localitate, stabilirea prețului la gigacalorie, acordul pentru
un protocol de colaborare cu loca-litatea bulgărească Kirjali și, ultimul și cel mai important, cel prin care se anunță concesionarea prin licitație publică a unui canal, domeniu public. Cel din urmă proiect este unul cu cântec, el fiind contestat de pedeliști și cu alte ocazii. Proiectul a mai figurat pe ordinea de zi a unei ședințe de consiliu local, dar nu a obținut voturile necesare. Astfel că proiectul revine pe ordinea de zi a ședinței de mâine.

Apa care îi desparte
Potrivit unui comunicat de presă transmis de pedeliști, aceștia îl acuză pe primarul liberal Marian Iorache că vrea să dea cadou balta cu pricina colegului de partid Marian Butnaru. De cealaltă parte, Iordache este sigur că aici este numai mâna fostului edil, Dumitru Moinescu, care agită apele și se folosește de orice pretext pentru a rămâne în atenția opiniei publice. Iordache susține că deocamdată se propune doar prin proiect aprobarea procedurii de concesionare a respec-tivului canal, urmând ca mai apoi doritorii, cel puțin trei la număr după cum prevede legea, să se înscrie la licitație. Așadar, după cum susține Iordache, cel puțin pentru moment nici vorbă de amestecul numelui lui Butnaru în afacerea cu pricina.
Nu trebuie omis nici faptul că, la ședința trecută, printre cei care nu au votat proiectul se numără chiar și doi consilieri liberali, de a căror demnitate se îndoiesc acum pedeliștii în cazul în care aceștia vor fi revenit între timp la senti-mente mai bune și vor vota proiectul.
Dincolo de toate șicanele pe care cele două tabere și le fac, un lucru este cert: la Medgidia, nici criza nu îi apropie pe veșnicii adversari politici, ba dimpotrivă, și, cu toate că mai sunt doi ani buni până la alegerile viitoare se pare miza electorală este la mare preț. Cei care au de pierdut sunt însă numai locuitorii municipiului. Acesta trece printr-o perioadă financiară foarte proastă, iar măsurile menite să contracareze chiar și într-o mică măsură criza poate ar fi mai bune acum decât cele de fault electoral.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 14 Octombrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Cu jalba-n proțap la prefectură
Pagina a fost generata in 2.7856 secunde