Consilierii locali din Constanța s-au reunit în ședință. Se stabilesc preţul gigacaloriei şi subvenţia la încălzire

1236
Consilierii locali din Constanța s-au reunit în ședință. Se stabilesc preţul gigacaloriei şi subvenţia la încălzire - consiliullocalsedinta-1605006268.jpg

Articole de la același autor

Primarul Vergil Chiţac a convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Constanţa. Aceasta va avea loc astazi, de la ora 13, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.

Pe ordinea de zi sunt şapte proiecte supuse votului consilierilor locali. Este vorba despre proiectul privind rectificarea bugetului local pe anul 2020, proiectul privind aprobarea execuţiei bugetului local pe trimestrul al treilea pe anul 2020 şi proiectul privind majorarea capitalului social al SCIL Confort Urban SRL Constanţa.

De asemenea, consilierii locali vor trebui să stabilească preţul local pentru populaţie al energiei termice furnizate de SACET către RADET Constanţa şi a subvenţiei unitare acordate consumatorilor casnici racordaţi la reţeaua de transport sau la reţeaua de distribuţie, pentru perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2020.

Alte trei proiecte de hotărâre vizează aprobarea proiectului Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceul „Teoretic Decebal” şi a cheltuielilor aferente, aprobarea proiectului Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu Program Prelungit „Mugurel” Constanţa şi a cheltuielilor aferente şi aprobarea actualizării documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa – etapa a doua.

UPDATE

A început ședința, în sală fiind prezenți  26 de consilieri locali iar unul este conectat online, din motive medicale.
Preşedintele şedinţei, Stere Hira, dă citire, în aceste momente, proiectelor de hotărâre ce vor fi supuse votului.

Consilierul Local Costin Răsăuţeanu a propus un amendament pentru majorarea alocaţiei financiare pentru încălzire. „Perioada prin care trecem este dificilă şi cred că ar trebui să facem apel la un consens clar, pentru că sunt oameni care în această perioadă şi-au pierdut locul de muncă. Astfel, propunem să majorăm alocaţia financiară pentru încălzire, astfel încât plafonul pentru venit să fie de 2.300 de lei, în loc de 2.000 de lei”, a precizat Costin Răsăuţeanu. 

În urma votului exprimat, amendamentul propus a avut 19 voturi împotrivă, opt pentru. Amendamentul a fost respins. Ulterior proiectul nr. 1 privind rectificarea bugetului local pe anul 2020 a fost aprobat cu 19 voturi pentru, 9 abţineri.
Proiectul nr. 2 a fost aprobat cu 27 de voturi pentru.


Proiectul nr. 3, pentru majorarea capitalului social al Societăţii Confort Urban, a trecut, de asemenea, cu 27 de voturi.




Proiectul nr. 4, pentru stabilirea preţului şi subvenţiei la încălzire pentru consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, propune acordarea unei subvenţii totale de 8,67 milioane lei pentru luna noiembrie 2020 şi 11, 77 milioane lei pentru luna decembrie 2020.
Consilierul local PSD Costin Răsăuţeanu propune un amendament pentru majorarea subvenţiei pentru constănţeni, având în vedere situaţia fără precedent în care ne aflăm, cu pandemia de coronavirus. Amendamentul a fost respins cu 19 voturi împotrivă. Proiectul a trecut cu 19 voturi pentru şi opt abţineri.

În concluzie, preţul gigacaloriei pentru consumatorii casnici rămâne 250 de lei, ca şi anul trecut, iar subvenţia acordată este de 287,76 lei pe gigacalorie.
Mai departe, proiectele 5, 6 și 7 au fost aprobate cu 27 de voturi pentru.  






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6458 secunde