Consilierii locali, convocați în ședință. Bursele elevilor și premierea sportivilor, pe lista aleșilor

925
Consilierii locali, convocați în ședință. Bursele elevilor și premierea sportivilor, pe lista aleșilor - sedintaconsiliullocal7-1572472589.jpg

Articole de la același autor

Edilul Decebal Făgădău a convocat Consiliul Local al Municipiului Constanța în ședință ordinară, astăzi, 31 octombrie, la ora 14.00, în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ.


Pe ordinea de zi se află 86 de proiecte de hotărâre de interes local și un alt proiect pe ordinea suplimentară. Cel din urmă vizează atribuirea denumirii "Parcul Regina Maria" parcului situat în zona Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța. 
Revenind la proiectele de pe ordinea de zi, aleșii locali vor aproba rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli pe anul 2019 ale RATC, RADET, Confort Urban și Ecosal. 


Un alt proiect face referire la instituirea unor facilități fiscale la nivelul municipiului Constanța. Mai exact, se va aproba anularea obligațiilor de plată accesorii datorate bugetului local al municipiului Constanța aferente obligațiilor bugetare restante la data de 31 decembrie 2018. 


În domeniul învățământului, se va stabili acordarea de recompense financiare elevilor premiați la olimpiadele sau concursurile școlare internaționale și profesorilor îndrumători. Astfel, cinci elevi și opt profesori vor primi fiecare câte 2.000 de lei net.  
Tot în ședința de astăzi se va vota și proiectul de hotărâre privind alocarea sume de 13.625 de lei din bugetul local pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța care au obținut performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale din perioada octombrie-decembrie 2018. 


De asemenea, se va aloca suma de 9.200 de lei din bugetul local pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Clubului Sportiv Școlar nr. 1 Constanța care au obținut performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale din luna mai 2019. Totodată, se va aloca  suma de 437.520 de lei din bugetul local pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Clubului Sportiv "Farul" Constanța care au obținut performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale din perioada ianuarie-august 2019. 
Tot în domeniul sportiv, se va vota și proiectul de hotărâre privind suplimentarea fondurilor financiare acordate prin HCL nr. 318/2019 din bugetul local pentru susținerea activității sportive a Asociației Club Sportiv Selena SN Constanța pentru încheierea sezonului competițional 2019-2020. Este vorba despre suma de 170.000 de lei cu tva inclus.  




Mai multe terenuri, scoase la vânzare


Nici elevii nu au fost uitați, astfel că pe ordinea de zi a fost introdus un  proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 140/2019 pentru aprobarea numărului și cuantumului burselor aferente semestrului II al anului școlar  2018-2019 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat.


Alte proiecte ce urmează să fie discutate fac referire la stabilirea valorii tranșei tichetelor valorice pentru anul 2020, reabilitarea, modernizarea și dotarea unor unități școlare din Constanța, dar și constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros asupra mai multor terenuri din municipiu, precum și vânzarea unor terenuri în mod direct sau prin licitație publică.


În plus, consilierii locali  vor vota proiectul privind trecerea unui imobil situat în municipiul Constanța, zona Metro 2, din domeniul public al municipiului Constanța în domeniul public al statului dar și cel care privește oportunitatea vânzării directe a terenului situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, restaurant Turist, în suprafață de 722 mp, către SC Balcan Expres SRL. În plus, aleșii vor decide dacă aproba sau nu oportunitatea vânzării prin licitație publică a terenului situat în municipiul Constanța, Stațiunea Mamaia, zona Hotel Mamaia, în suprafață de 2600 mp, în vederea construirii unei parcări etajate, amenajată prin sistematizarea terenului, care să asigure menținerea și valorificarea suprafeței aferente de spațiu verde. 
Totodată, mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi fac referire la aprobarea unor planuri urbanistice de detaliu referitoare la construcția mai multor locuințe individuale a unor persoane fizice sau juridice precum și extinderea valabilității Planului Urbanistic Zonal aprobat prin HCL nr. 352/2016 până la data de 29.11.2022.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3185 secunde