Consilierii locali au decis. Cine va strânge câinii de pe străzile Constanţei

870
Consilierii locali au decis. Cine va strânge câinii de pe străzile Constanţei - fondsedintaconsiliullocal2-1616784323.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali constănţeni au aprobat, vineri, bursele elevilor pentru anul şcolar în curs, amenajarea unui nou spital modular, în curtea Spitalului de Boli Infecţioase, dar şi capturarea câinilor fără stăpân de către angajaţii Confort Urban.

Şedinţa ordinară a lunii martie s-a desfăşurat online şi au participat toţi cei 27 de consilieri locali. Pe ordinea de zi au fost incluse 22 de proiecte, iar două proiecte au fost adăugate, ulterior, pe lista suplimentară. Chiar la începutul şedinţei proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Parteneriatului pentru Dezvoltare Locală între municipiul Constanţa şi Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii a fost retras de către iniţiator.

Două dintre cele mai importante proiecte de hotărâre supuse votului au fost cele referitoare la bursele elevilor. Deşi reprezentatul Consiliului Judeţean al Elevilor, Silviu Morcan, şi consilierul PSD Costin Răsăuţeanu au cerut suplimentarea cuantumului burselor cu câte 100 de lei, având în vedere că o parte din fondurile necesare burselor sunt alocate de la bugetul de stat, consilierii au respins amendamentul şi proiectele au fost aprobate în forma propusă iniţial.

Primarul municipiului Constanţa a precizat că este vorba despre peste 20.000 de burse şi că efortul bugetar este de 23 milioane de lei. „Este bizar pentru mine ca, de la un semestru la altul, numărul elevilor care se încadrează în criteriile de burse de merit, să crească cu 40 – 50%. Vom trimite audit la unităţile de învăţământ, pentru a verifica această situaţie”, a precizat primarul municipiului Constanţa. Astfel, atât pentru semestrul întâi, cât şi pentru semestrul al doilea al anului şcolar 2020 – 2021, bursa de merit este de 100 lei, bursa de studiu – 200 lei, bursa socială – 200 lei şi bursa de performanţă – 1.000 lei.

Un nou spital modular, în curtea de la Infecţioase

Vot unanim din partea consilierilor locali a primit şi proiectul pentru completarea HCL nr. 359/1996 privind aprobarea statutului societăţii comerciale de interes local cu răspundere limitată Confort Urban Constanţa. Acesta prevede completarea obiectivului de activitate a societăţii cu două coduri Caen, în vederea desfăşurării activităţilor de capturare, transport şi îngrijire a câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Constanţa.

Reamintim că, în prezent, a fost suspendată colectarea câinilor fără stăpân de pe străzi şi, deşi serviciul a fost scos la licitaţie, nu s-a prezentat nicio societate dispusă să îl presteze. Pentru a rezolva totuşi problema maidanezilor în municipiu, autorităţile locale au găsit soluţia ca serviciul respectiv să fie îndeplinit tot de către societatea administraţiei, Confort Urban. În perioada următoare, vor fi făcute şi demersurile necesare pentru a începe, cât mai curând, capturarea câinilor fără stăpân.

Tot în unanimitate a fost votat de către consilierii locali şi proiectul aflat pe lista suplimentară, cel pentru aprobarea indicatorilor şi a cheltuielilor aferente proiectului „Creare spital modul pentru consolidarea capacităţii medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, în contextul COVID-19”. Acesta se referă la extinderea capacităţii de îngrijiri medicale şi amenajarea unui spital modular în curtea unităţii medicale de pe bulevardul Ferdinand. Acesta va fi ridicat cu fonduri nerambursabile, de la Uniunea Europeană.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9981 secunde