Consilierii județeni și-au dat girul pentru preluarea stadionului "Farul"

1419
2
Consilierii județeni și-au dat girul pentru preluarea stadionului

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, ieri, în cadrul unei ședințe ordinare, pe ordinea de zi fiind 24 de proiecte de interes județean, ulterior, două dintre ele fiind retrase. Așteptat cu mult interes, proiectul ce viza exprimarea acordului pentru preluarea unor bunuri imobile, proprietate publică a statului, din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului - Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în administrarea Consiliului Județean Constanța, a primit vot favorabil, mai exact 34 voturi "pentru" și o abținere, venită din partea liberalului Marius Enescu.

Concret, este vorba despre preluarea Complexului Sportiv "Farul" Constanța, care are o suprafață de 88.276 metri pătrați, ce cuprinde terenul principal de fotbal cu suprafața de gazon, terenul de antrenament pentru fotbal cu suprafața de gazon, pavilionul administrativ, tribunele stadionului principal, nocturna stadionului, centrala termică, tunelul de acces al jucătorilor și alte suprafețe construite, cum ar fi punctele de transformare sau spațiul comercial.

În acest context, consilierii județeni intenționează să administreze stadionul, acesta urmând să fie reabilitat și modernizat. Practic, aleșii nu știu la acest moment care sunt costurile necesare pentru ca obiectivul să fie scos din gradul de degradare în care a ajuns, însă au spus că se vor face anumite studii pentru a se stabili cu exactitate la ce costuri se vor ridica investițiile. În ceea ce privește partea de finanțare, banii ar urma să fie folosiți din bugetul județean sau din atragerea unor fonduri europene.

v v v

Un alt proiect aprobat a vizat demolarea imobilului situat pe strada Izvor nr. 23 din Constanța. Practic, este vorba despre o clădire aflată în patrimoniul județului, mai exact, fosta clădire a Bibliotecii Județene din cartierul Coiciu, aflată într-o stare avansată de degradare și care a fost vandalizată la începutul acestui an.

Ulterior, pe acest amplasament, reprezentanții Consiliului Județean își vor da acceptul pentru construirea unei clădiri cu două etaje, care să deservească arhiva instituției.

De asemenea, a fost aprobat și proiectul privind încheierea unui act adițional la acordul de parteneriat dintre județul Constanța, orașul Cernavodă și comunele Rasova, Aliman, Ion Corvin, pentru proiectul ce vizează reabilitarea și modernizarea drumului județean 223, respectiv tronsonul Cernavodă, Rasova, Aliman, Ion Corvin.

v v v

Pe de altă parte, au existat controverse între consilierii PSD, PMP și ALDE și cei ai PNL. În acest context, proiectul privind darea în folosință gratuită a unor terenuri proprietate publică a județului Constanța, în vederea construirii și punerii în funcțiune a obiectivelor de investiții din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA, în perioada 2014-2012, nu a trecut de votul liberalilor, care s-au opus.

Tot la vot au picat alte două propuneri, respectiv, cel care viza aprobarea modificării studiului de fezabilitate pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014 - 2020 și cel referitor la aprobarea cofinanțării acestor investiții.

Aprobarea execuției bugetului județean Constanța pentru trimestrul I al anului 2017, precum și desemnarea unui vicepreședinte și a unui consilier județean care să facă parte din Comisia de concurs și respectiv, Comisia de soluționare a contestațiilor, la concursul organizat în vederea ocupării funcției de administrator public la nivelul județului Constanța, sunt alte proiecte ce au fost votate în cadrul ședinței de ieri.


Comentează știrea

un cititor
24 mai 2017
ce tare

Să nu uităm că și Teatrul de vară din Mamaia aparține tot de CJC.

Batjocoritul !
1 iunie 2017
Șleahtă de batjocoritori !

Păi, tinerii frumoși și liberi au ieșit în stradă în iarnă și ce au făcut, au făcut ce au făcut și cei care l-au votat pe făgădău decebal, deci nici unii și nici ceilalți, nu au / nu am făcut nimic bun, am dat cu bățul în baltă, absolut cu toții, pentru care fapt numai trebuie să ne mai acuzăm unii pe alții, că numai are rost, ce trebuie făcut de acum încolo, este că numai trebuie votat nici unul, din nici un partid, pentru că toți sunt niște : oameni fără omenie, rușine, politicienii sunt puși doar pe furat și hoție din banii publici, de la noi, românii, care suntem considerați fraierii / proștii lor și bineînțeles "o vacă de muls"?! Acest oraș a fost un șantier, a fost răscolit cu un an, doi, trei ani în urmă, până să aibă loc alegerile prezidențiale din 2014, dar, chiar ne cred uituci și fără minte, fără minte am fost noi,cei care i-am votat pe rând, pe rând, când pe : fsn-ști, psd-ști, pnl-iști, pntcd-iști, pdl-isti......., ne-am " fript, de acum încolo, vom "sufla și în iaurt"! Tinerii frumoși și liberi, de ce numai ieșiți în stradă, acum, ca să-i trageți la răspundere pe : făgădău decebal și clica, că nu fac, nu fac nimic, absolut nimic pentru Constanța, chiar nu vă mai interesează ce se petrece în localitatea noastră, în Constanța, ne faceți să credem, că totul a fost, făcut pentru și din alt unghi al problemei, să fie fost doar interesul politic la mijloc, arătați-ne și dovediți-ne contrariul, adică , că noi, oamenii de rând ne- am înșelat, că v-am interpretat greșit ce ați făcut în iarna acestui an !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5056 secunde