Consilierii județeni, convocați în ședință de președintele Mihai Lupu. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

328
Consilierii județeni, convocați în ședință de președintele Mihai Lupu. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi - fondmihailupumscacjc-1606244784.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța a fost convocat în ședință extraordinară pentru data de 27.11.2020, ora 13,00, în sistem videoconferință. Pe ordinea de zi figurează 45 de proiecte de hotărâre. Cele mai multe puncte fac referire la desemnarea unor reprezentanți ai CJC în Consiliile de Administrație ale instituțiilor aflate în subordine.

Unul dintre proiectele de hotărâre face referire la desemnarea reprezentantului judeţului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor SC RAJA SA Constanţa. Totodată, în cadrul şedinţei se va desemna şi reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa în Comisia Judeţeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor din Constanţa. Reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa şi al Judeţului Constanţa în comitetul creditorilor privind debitoarea RAJDPC va fi şi el ales în cadrul şedinţei de vineri.

Un alt proiect vizează aprobarea tarifelor pentru deszăpezire şi combaterea lunecuşului pentru iarna 2020-2021 ce vor fi applicate de RAJDPC în reorganizare.

Preşedintele CJC, Mihai Lupu, a mai iniţiat un proiect privind exprimarea acordului CJC pentru realizarea de către SC RAJA SA a investiţiei „Modificarea soluţiei de racordare cu energie electrică a surselor de apă cişmea pe terenul proprietate publică a judeţului Constanţa”.

Un alt proiect de hotărâre priveşte modificarea componenţei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi de Urbanism, aceasta urmând să conţină un preşedinte, un arhitect şef şi 11 reprezentanţi ai mai multor instituţii din Constanţa.

Paza va fi şi ea asigurată dacă proiectul care face referire la acest aspect va trece în şedinţa de vineri. Acesta se referă la aprobarea asigurării serviciilor de pază şi monitorizare pe anul 2021 la obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa cu Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa.

Echipamente medicale pentru o secție a spitalului județean

Tot în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean se va desemna reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa în Consiliul de Administraţie al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa. Exact acelaşi lucru se va întâmpla şi pentru Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul pentru Copii şi Tineret Constanţa „Căluţul de mare”, Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman” Constanţa, Muzeul de Artă Constanţa şi Centrul Cultural Judeţean „Teodor Burada” Constanţa.

De asemenea se va mai dezbate şi proiectul privind darea în folosinţă gratuită către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa al unor echipamente medicale, în vederea dotării Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Secţiei de Neonatologie.

Tot în cadrul şedinţei vor fi numiţi anumiţi membrii în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Andrei” Constanţa şi despre numirea anumitor membrii în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa.

Consiliile de Administraţie ale Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul” Constanţa, Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros” Constanţa şi Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori” vor primi şi ele noi membri.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea preţurilor medii ale principalelor produse agricole, precum şi a preţului mediu/tonă de iarbă verde obţinută de pe pajişte la nivelul judeţului Constanţa pentru anul 2021 va fi şi el dezbătut în cadrul şedinţei de la finalul acestei săptămâni.

Alte proiecte de hotărâre care vor fi discutate în cadrul şedinţei vizează aprobarea rectificării bugetelor mai multor instituţii cum ar fi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros” Constanţa, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori” Constanţa, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul” Constanţa, Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea, Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman” Constanţa şi Centrul Cultural Judeţean „Teodor Burada” Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4956 secunde