Consilierii, convocați la CJC. O clădire din Coiciu, demolată. Ce se va construi în locul ei

891
1
Consilierii, convocați la CJC. O clădire din Coiciu, demolată. Ce se va construi în locul ei - cjcsedintaconsiliuljudetean7-1495115560.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni se reunesc, marți, 23 mai, de la ora 13.00, în cadrul unei ședințe ordinare. Întrunirea va avea loc în Sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ.

Pe ordinea de zi se află 23 de proiecte de hotărâre ce fac referire la diverse probleme ale județului Constanța. Una dintre acestea vizează aprobarea documentației tehnice pentru demolarea unui imobil situat pe strada Izvor nr. 23.

Este vorba despre o clădire aflată în patrimoniul județului, mai exact, fosta clădire a Bibliotecii Județene din cartierul Coiciu, aflată într-o stare avansată de degradare și care a fost vandalizată la începutul acestui an.

Referitor la acest subiect, pre-ședintele CJC, Horia Țuțuianu, a declarat că procedurile au fost anevoioase și au existat mai multe termene ce au trebuit să fie respectate cu privire la expertiza tehnică efectuată în această cauză. Dacă aleșii județeni vor aproba proiectul, în scurt timp ar trebui să înceapă și demolarea propriu-zisă a clădirii. Ulterior, reprezentanții Consiliului Județean își vor da acceptul pentru construirea, pe acest amplasament, a unei clădiri cu două etaje, care să deservească arhiva instituției.

v v v

Un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi face referire la aprobarea unui act adițional la Acordul de Parteneriat între CJC, orașul Cernavodă, comuna Rasova, comuna Aliman și comuna Ion Corvin pentru proiectul privind "Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 223: tronsonul Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin.

În plus, o altă decizie ce va fi luată în cadrul ședinței vizează darea în folosință gratuită a unor terenuri proprietate publică a Județului Constanța în vederea construirii și punerii în funcțiune a obiectivelor de investiții din cadrul "Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată" în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014 - 2020. Totodată, consilierii județeni vor aproba modificarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA în perioada 2014 - 2020.

Aprobarea execuției bugetului județean Constanța pentru trimestrul I al anului 2017, precum și desemnarea unui vicepreședinte și a unui consilier județean care să facă parte din Comisia de concurs, respectiv, Comisia de soluționare a contestațiilor, la concursul organizat în vederea ocupării funcției de administrator public la nivelul județului Constanța, sunt alte proiecte ce vor fi luate în discuție de aleșii județeni.

v v v

Pe de altă parte, consilierii vor trebui să-și dea votul pentru a aproba proiectul de hotărâre privind transmiterea unui bun imobil, proprietate publică a Județului Constanța din administrarea Consiliului Județean Constanța în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" Constanța.

În ceea ce privește bugetele unor instituții aflate în subordinea CJC, se va pune în discuție aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2017, pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, precum și rectificarea bugetului pentru Muzeul de Artă Constanța. 

Comentează știrea

Gigi
19 mai 2017
Sa se ...

Sa se ridice o casa de toleranta pentru parasutele lui Titus Livius Pesedensis , condusa de prim-balerina Sabrina Nedelcu . Garantat satisfactie maxima pentru trogloditi !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.057 secunde