Comunitatea Elenă din Constanța a petrecut pe cinste "Ziua Greciei"

1090
Comunitatea Elenă din Constanța a petrecut pe cinste

Articole de la același autor

Grecii au demonstrat, încă o dată, că știu să lase grijile de-o parte și să se distreze. Și nu numai atât, dar știu să le transmită și celorlalți buna dispoziție. Așa a fost și de Ziua Națională a Greciei, sărbătoare care are loc în fiecare an la data de 25 Martie. La Constanța, Comu-nitatea Elenă "Elpis" a marcat acest moment pe parcursul a două zile. Prima zi de sărbătoare a debutat, vineri dimineața, la Biserica Greacă Methamorphosis (Schimbarea la Față) cu Te Deum-ul în cinstea Zilei Naționale urmat, seara, de un spectacol organizat la Casa de Cultură din Constanța, eveniment în cadrul căruia au fost prezentate dansuri și cântece tradiționale grecești. 


De remarcat că deschiderea spectacolului a fost oferită de o mare voce a Constanței, soprana Roxana Cetali Modenos, voce de aur asemuită cu cea a Mariei Callas, care a intonat cu mândrie imnurile Greciei și României. 


A urmat cuvântul de deschidere al președintelui Comunității Elene din Constanța și vicepreședinte al Uniunii Elene din România, Anton Traian Antoniadis, care, printre altele, a transmis mesajul său de pace pentru întreaga Europă.


Revenind la momentele artistice, pe parcursul a patru ore, acestea au fost susținute de ansamblurile Comunității Elene din Constanța, Sulina și Ploiești, precum și de artistul Ionuț Galani, iar sala plină a aplaudat cu frenezie fiecare moment. Acțiunea a continuat și sâmbătă, când a fost organizat un tur al clădirilor istorice grecești din Constanța. Tot sâmbătă, în Piața Ovidiu, ansamblurile care au evoluat vineri seara pe scenă au oferit un nou spectacol, de această dată, în aer liber. Și cum nu există petrecere grecească fără tradiționalul dans Sirtaki, la final, toți cei prezenți în Piața Ovidiu au dansat pe ritmuri grecești. Acțiunea a fost doar o repetiție pentru evenimentul din luna mai când comunitatea elenă vrea să doboare, la Constanța, recordul pentru cel mai mare Sirtaki din lume.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4541 secunde