Comuna Lumina a primit bani pentru finalizarea proiectelor

336
Comuna Lumina a primit bani pentru finalizarea proiectelor - lumina2-1448464974.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale din comuna Lumina au primit vești bune de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Primăria a primit 18 milioane lei, bani ce vor permite autorităților să finalizeze proiectele începute în perioada 2013-2014.

Primarul Dumitru Chiru ne-a declarat că anul 2015 a fost unul extrem de greu, din cauză că multe lucrări au fost sistate de lipsa banilor. Grație acestor bani primiți, se vor relua lucrările sistate la apă, canalizare, asfaltare drumuri. "Am achitat vechile datorii către constructori, iar oamenii au venit și au reluat lucrul. Mâine, așteptăm se ni se vireze banii în cont", a subliniat primarul.

Înființarea rețelei de alimentare cu apă potabilă pentru localitatea Sibioara, din comuna Lumina, este unul dintre proiectele care au fost blocate. Dumitru Chiru a atras atenția în numeroase rânduri că lipsa banilor nu face altceva decât să întârzie rezolvarea urgențelor de la nivelul localității. Din cauză că localitatea Sibioara nu dispune de sistem centralizat de alimentare cu apă, locuitorii consumă apă din fântâni improprii. Acum, primarul are vești bune, pentru că banii de la bugetul de stat au sosit, iar proiectele vor fi finalizate. Pe lângă realizarea rețelei de alimentare cu apă în satul Sibioara, nefinalizată, obiectivul de investiții "Stație de epurare și canalizare la Oituz" și asfaltarea drumurilor din localitatea Lumina sunt celelalte priorități pentru administrația publică locală din comuna Lumina.

În ceea ce privește inaugurarea școlii, lucrările sunt finalizate, urmând ca pe data de 10 decembrie să se facă recepția. Datorită noilor lucrări, școala dispune de șase săli de clasă, de un laborator de chimie-biologie, un cabinet medical și sportiv, precum și dota-rea cu mobilier și materiale didactice. Copiii, principalii beneficiari ai proiectului, au deja la dispoziție opt noi săli de studiu, iar condițiile vor fi comparabile cu cele din unitățile de învățământ din mediul urban. Proiectul a costat 1,8 milioane de lei, bani care au provenit de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Amintim că Primăria Lumina a suportat cofinanțarea unui procent de 2% din acest proiect. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4747 secunde