Comisiile Senatului au adoptat Legea ANI în forma votată de Cameră, dar cu eliminarea sindicaliștilor

2953
Comisiile juridică și pentru drepturile omului din Senat au dat, ieri, raport favorabil la Legea ANI în forma votată de Camera Deputaților, eliminând însă liderii sindi-cali din sfera de aplicabilitate a actului normativ, informează Mediafax.
Decizia a fost luată cu 9 voturi "pentru" și 7 abțineri.
"Am votat din considerente 100% politice și pentru că au fost voci, chiar distinse voci, ca președintele Traian Băsescu care a spus că cei care au votat cum au votat data trecută s-au situat în afara interesului național. Un lucru extrem de grav. Nu ne situăm în afara interesului național. Votul nostru a fost strict politic, în ciuda faptului că avem convingerea că sunt destule elemente neconstituționale în acest proiect de lege", a declarat senatorul constănțean PNL Puiu Hașotti.
La rândul său, Toni Greblă a declarat că senatorii PSD s-au abținut, pentru a dovedi că partidul nu este împotriva controlului averilor demnitarilor.
Senatorul UDMR Gyorgy Frunda, președintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, nu a participat la ședință.
Forma în care proiectul de lege va ajunge în plen este cea a Camerei Deputaților, cu un amendament.
Potrivit Agerpres, amendamentul a fost depus de senatorii Sorin Serioja Chivu și Corneliu Grosu de la UNPR, cu susținerea grupului parlamentarilor independenți, prin acesta solicitându-se eliminarea articolului potrivit căruia președinții, vicepreședinții, secretarii și trezorierii federațiilor și confederațiilor sindicale au obligația declarării averii și a intereselor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5827 secunde