Comisiile de apărare din Parlament, proceduri pentru achiziția transportoarelor blindate

251
Comisiile de apărare din Parlament, proceduri pentru achiziția transportoarelor blindate - comisiiblindate-1510061771.jpg
Comisiile parlamentare de apărare au termen până joia viitoare pentru a da aviz privind inițierea, de către Ministerul Apărării Naționale, a procedurilor de achiziție pentru transportoare blindate.

"Printre punctele importante de pe ordinea de zi a Birourilor permanente reunite s-a aflat solicitarea ministrului Apărării, Mihai Fifor, în legătură cu aprobarea pe care o solicită Parlamentului pentru inițierea procedurilor de achiziție din programele de înzestrare a Armatei cu transportoare blindate. Pentru contractele care sunt egale sau mai mari de 100 de milioane de euro este necesară aprobarea Parlamentului. Am stabilit un termen până joia viitoare când comisiile de apărare ale Senatului și Camerei vor trebui să dea avizul pe această solicitare, urmând ca Parlamentul să se pronunțe", a anunțat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Agerpres.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a transmis conducerii Parlamentului o scrisoare în care solicită aprobări prealabile în scopul inițierii, de către MApN, a procedurilor de atribuire a contractului de achiziție a 227 de transportoare blindate și derivate pe platformă Pirahna 5 și a suportului logistic inițial.

Potrivit ministrului Apărării, atribuirea acordului-cadru se va face prin procedură specifică, aprobată printr-un act normativ, iar valoarea estimată a contractului este de 895.020.200 euro, fără TVA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2761 secunde