Comisia parlamentară de anchetă, somație către procurorul general

187
1
Comisia parlamentară de anchetă, somație către procurorul general - augustinlazar-1501071763.jpg

Articole de la același autor

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 va trimite, astăzi, o nouă scrisoare procurorului general Augustin Lazăr în care îi va solicita să pună la dispoziția comisiei copia dosarului referitor la acest scrutin, a declarat pentru Agerpres deputatul PSD Oana Florea, președintele comisiei.


"Este practic o somație către procurorul șef, procurorul general, prin care, practic, demontăm toate argumentele făcute în scrisoarea trimisă către noi prin care refuză să ne furnizeze o copie a dosarului, argumentând, în drept, prin Constituție și legile în vigoare și concluzionând că își exercită practic dreptul în mod abuziv, neexistând nicio lege care să-l împiedice să facă lucrul acesta. De asemenea, suntem de acord că nu există nici o obligație stipulată de lege, dar în virtutea colaborării dintre instituții, atât și noi cât și dânșii fiind instituții publice și având scopul comun aflarea adevărului, trebuie să conlucrăm împreună", a precizat Oana Florea.


Ea a menționat că în scrisoare vor fi demontate "punct cu punct" argumentele procurorului general din prima scrisoare, membrii comisiei invocând Constituția României, articole din Codul de Procedură Penală și legea 544/2001 privind regimul public al informațiilor de interes public, precum și deciziile CCR 411/2017 și 428.


"O concluzie este că nu există niciun text de lege care să interzică să pună la dispoziția comisiei parlamentare de anchetă un dosar care a fost clasat, deoarece nu mai există cursul urmăririi penale despre care dânsul face referire acolo. Urmărirea penală s-a încheiat", a adăugat Oana Florea, citată de Agerpres.


Comentează știrea

Julien
26 iulie 2017
Comisie de...stat degeaba

O comisie de neica-nimeni, habarnisti, incompetenti o fac pe justitiarii neamului. Oare nu le este rusine!? Au puterea sa se priveasca in oglinda!? Sunt atat de alte multe probleme de rezolvat, iar ei, se joaca de-a justitia. Sunt penibili, se substituie justitiei.

Pagina a fost generata in 0.629 secunde