Comasarea alegerilor, susținută necondiționat de UNPR

Duminică, 11 Septembrie 2011
776
Președintele de onoare al UNPR, fostul Ministru de Externe, Cristian Diaconescu a vorbit ziarului Cuget Liber despre inițiativa de comasare a alegerilor din 2012, necesitatea aplicării acesteia și modul în care ea va funcționa.

"Experiența alegerilor din anii trecuți ne arată că în perioada pre și post electorale statul român funcționează la nivel minim, practic este paralizat pentru că am generat o dependență a administrației de politic extraordinară. În România, indiferent de viziune, de profesionalism, totul se schimbă când se schimbă puterea și atunci puterea devine principala temă în care se investesc bani, eforturi, capacități intelectuale. A devenit o industrie câștigarea puterii, în dauna altor domenii mult mai importante. Pe scurt și cât se poate de clar, nu ne permitem pe o perioadă lungă o fragilizare de natură politică, indiferent de cum se manifestă aceasta. Ca să nu mai vorbesc de cheltuielile administrative, care poate nu sunt așa mari, dar care contează pentru o astfel de țară, să nu mai vorbesc de oboseala cetățenilor, de stare de saturație față de politic", a declarat Diaconescu.

Referitor la modul în care alegerile din 2012 se vor desfășura, Diaconescu a specificat: "Nu știm exact pe ce formulă se va merge. Uninominalul nu va dispărea, există mai multe variante: fie un vot uninominal pur, fie o variantă mixtă, o variantă asemănătoare celei din Germania în care alături de un vot uninominal funcționează și o listă națională".


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3525 secunde