Codrin Ștefănescu: Șoferul cu numere anti-PSD "sfidează milioane de simpatizanți ai partidului"

207
Codrin Ștefănescu: Șoferul cu numere anti-PSD
Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că Poliția a procedat foarte bine în cazul bărbatului care și-a pus un număr de înmatriculare cu un mesaj anti-PSD. El adaugă că, în Suedia, "probabil că nu știau ce înseamnă toate literele astea puse una lângă alta", dar în România nu s-ar fi dat aprobare pentru așa ceva.


"Se discută prea mult despre o chestiune fără importanță. Se face prea mult caz pentru ceva care nu există. Posesorul acestui autoturism trebuia să ia în calcul că dacă vii tu din Suedia aici în România, cu un astfel de număr care sfidează aici în România vreo 850 de mii de membri ai acelui partid și vreo câteva milioane de simpatizanți, era normal să te gândești că, Doamne ferește, unde mergi prin țară sunt și români care susțin acest partid și care nu tolerează o astfel de abordare, o abordare cretină, în sensul ăsta, mai ales când mergi cu copilul în mașină, adică sunt oameni care sunt total inconștienți (...). Se face prea mult tam-tam. Când faci o astfel de bravadă încălcând toate legile suporți și consecințele", a declarat Codrin Ștefănescu, la RFI, citat de digi24.ro.


Social-democratul consideră că Poliția a procedat corect, luându-i permisul bărbatului și făcându-i dosar penal.


Întrebat dacă nu este un abuz faptul că Poliția l-a oprit pe șofer în trafic de patru ori în câteva zile, așa cum susține bărbatul, Codrin Ștefănescu a răspuns: "Băiatul ăsta eu cred că are nevoie de un control. Vii cu numărul ăsta ilegal, sfidezi o întreagă categorie de oameni și faci lucrul ăsta cărându-l și pe copilul minor în mașină, cu riscul că poate unul la fel ca și tine îți aruncă cu o piatră în mașină. Sunt total inconștienți! (...) Poliția Română și-a făcut datoria, pur și simplu a aplicat legea".


De asemenea, Codrin Ștefănescu a cirticat reacția ambasadei Suediei, care a spus într-un comunicat că bărbatul avea dreptul să folosească plăcuța de înmatriculare cu mesaj anti-PSD și în alte țări din UE: "Ceea ce mă frapează pe mine foarte mult este că întotdeauna trebuie să sară câte o ambasadă cu câte un comunicat (...). Și în Suedia sunt mai multe partide, care formează o alianță de guvernare. Eu nu cred că un român vine și își înregistrează în România o mașină cu numărul în sensul ăsta și merge cu el în Suedia, în care spune la fel, "m...e partidul respectiv!" și nu cred că poate să intre măcar la graniță, fără să fie luat direct pe sus. Adică la ei nu-i posibil așa ceva, la noi însă este posibil lucrul ăsta".


Întrebat dacă bărbatul reprezenta un pericol atât de mare încât să fie nevoie să meargă Poliția direct la el și să-l oprească în trafic de patru ori, Codrin Ștefănescu a spus: "Azi îți pui pe mașină o chestie dintr-asta scabroasă și obscenă, mâine prind curaj alții și pun niște mesaje, nu știu, naziste și mergem tot așa (...). Poliția Română a procedat foarte corect (...). În România nu se dau aprobări pentru așa ceva, noi suntem totuși sănătoși la cap. Acolo, în Suedia, probabil că nu știau ce înseamnă toate literele astea puse una lângă alta, dar aici la ambasadă ai totuși un translator, o echipă din ambasadă în România, te duci și comunici la tine în țară, dom’ne, uite cum e situația în România, literele alea puse una lângă alta creează ceva".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1475 secunde