Platforma România 100:

Coaliția PSD-ALDE se pregătește să transforme România într-un paradis penal

183
Coaliția PSD-ALDE se pregătește  să transforme România  într-un paradis penal - platformaromania100-1524493416.jpg

Articole recomandate

Platforma România 100, condusă de fostul premier Dacian Cioloș, consideră că prin modificările propuse la Codul penal și la cel de procedură penală Coaliția PSD-ALDE se pregătește să transforme România într-un paradis penal, cu un dispreț total față de victimele criminalității.

"Propunerile PSD - ALDE de modificare a Codurilor penal și de procedură penală înseamnă, la prima vedere, că trăim în țara în care politicienii din coaliția de guvernare sunt disperați să modifice legea pentru a-și scăpa pielea de consecințele ei. De ce vor politicienii din Coaliția de guvernare să redefinească grupul infracțional organizat? Iată de ce: potrivit comunicatului DNA din noiembrie 2017, s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul Dragnea Liviu Nicolae, președinte al Consiliului Județean Teleorman la data faptelor, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. Suspectul Dragnea Liviu Nicolae este astăzi președintele Camerei Deputaților și președintele Partidului Social Democrat, aflat la guvernare", se arată într-un comunicat al Platformei România 100.

Potrivit sursei citate, politicienii din coaliția de guvernare vor să dezincrimineze mărturia mincinoasă și să modifice prevederile referitoare la favorizarea făptuitorului pentru că: "potrivit comunicatului DNA din mai 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.08 secunde