Claudiu Palaz: "Reabilitarea pasarelei din Mamaia este o provocare pentru mine"

1347
Claudiu Palaz:

Articole de la același autor

Președintele PMP Constanța și vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, a organizat, ieri, o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit de câteva dintre cele mai importante proiecte inițiate recent, proiecte ce se vor afla pe ordinea de zi a ședinței CJC din data de 18 februarie.

Primul proiect se referă la preluarea în patrimoniul Consiliului Județean Constanța a celebrului catarg din fața Pavilionului Expozițional prin însușirea și acceptarea actului de donație pe care constructorul l-a făcut către Consiliul Județean.

"Urmare a tensiunilor, ținând seama de neregulile ce au vizat nerespectarea execuției lucrării așa cum trebuia să fie făcută prin caietul de sarcini, cu toate că i s-a pus de nenumărate ori în vedere constructorului să remedieze problema, soluția era una singură. Desființarea construcției pe cheltuiala celui care a executat-o, readucerea terenului la starea inițială și, bineînțeles, societatea nu mai putea să primească niciun ban. În cele din urmă, probabil, constructorul și-a făcut socotelile și a ajuns la concluzia că este mai bine ca acest obiectiv să fie donat către Consiliul Județean Constanța și a dat declarație notarială în acest sens. După ce CJC va accepta acest act de donație, președintele va fi împuternicit și din acea clipă CJC devine proprietarul acestei investiții. Avem o expertiză care ne arată că execuția proiectului pentru catarg este bună și este chiar o soluție care poate fi autorizată. Vom prelua întreaga documentație care a stat la baza executării catargului și începând de aici vom scoate autorizație direct pe Consiliul Județean și acest bun devine al Consiliului Județean fără să plătim un leu pe această lucrare și nicidecum sumele vehiculate de alții", a declarat Claudiu Palaz.

Se dorește reabilitarea pasarelei din Mamaia

Al doilea proiect ce se va afla pe ordinea de zi a ședinței CJC face referire la aprobarea solicitării Consiliului Județean Constanța pentru demararea procedurilor de achiziționare a construcției speciale "Debarcader", situată în stațiunea Mamaia, zona Cazino. Mai exact, Claudiu Palaz a propus preluarea pasarelei de CJC în vederea reabilitării.

"Se poate restaura, nu sunt pentru demolare, sunt pentru reabilitare. Reabilitarea pasarelei din Mamaia este o provocare pentru mine. Soluția este de preluare, de la SC Litoral SA către CJ. Am făcut o solicitare, ni s-a comunicat că se află în administrarea lor. Am primit o adresă prin care își dau acceptul ca să fie preluată de consiliu. Urmează ca, după aprobarea hotărârii, să începem demersurile pentru materializarea acesteia, de trecere în patrimoniul CJ. Urmează ca lichidatorul să convoace AGA. Suntem singurii care ne dorim s-o preluăm ca să o reabilităm. De pus jos este foarte ușor, toată lumea poate obține autorizație și să o demoleze. Prețul de inventar este de 7.000 lei și cred că ne permitem să susținem cheltuielile privind preluarea. Dacă facem chetă toți consilierii, o putem prelua. Chiar cred în acest proiect că poate fi reabilitat. Nu ne încurcă proiectul ABADL de lărgire a plajelor. Plaja se lărgește, iar construcția poate rămâne", a mai explicat Claudiu Palaz.

El a mai adăugat că se va dispune o expertiză care să spună clar care sunt cheltuielile necesare pentru reabilitarea acestei construcții.



Al treilea proiect vizează modernizarea clădirii în care funcționează Policlinica nr. 2 din Constanța. Astfel, imobilul va fi împărțit în două, jumătate pentru centrul de reumatologie, iar cealaltă jumătate de clădire va fi rezervată secției de balneofizioterapie, însă asupra acestui proiect vom reveni pe larg în edițiile viitoare.


XXX

În altă ordine de idei, Claudiu Palaz a mai spus că intenționează să introducă pe ordinea de zi suplimentară și un proiect ce prevede limitarea vitezei în afara localității a microbuzelor care transportă persoane, la 60 km/h. El a explicat că ideea i-a venit după ce, recent, o elevă, care făcea naveta la liceu, a decedat într-un accident rutier petrecut în apropierea localității Amzacea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5039 secunde