Claudiu Palaz: „Pasarela Regală şi Barul Maritim din Mamaia vor fi salvate”

351

Articole de la același autor

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța și preşedinte al PMP Constanţa Claudiu Palaz a anunţat, vineri, că a fost depus proiectul de hotărâre iniţiat de acesta prin care se solicită aprobarea achiziţiei de către Consiliul Judeţean Constanţa a construcţiei „Debarcader” din staţiunea Mamaia.

„În data de 18 februarie 2020 am iniţiat proiectul de hotărâre prin care am solicitat să se aprobe intenţia CJC de a prelua construcţia specială Debarcader, situată în Mamaia – zona Casino. Această intenţie a fost materializată prin hotărârea CJC nr. 31/18.02.2020, iar în urma acestei hotărâri am realizat demersuri către societatea Litoral S.A. (aflată în lichidare voluntară) şi am solicitat acesteia acceptul de a prelua Debarcaderul, cunoscut ca „Pasarela Regală”. Prin adresa nr. 617/19.08.2020, S.C. Litoral S.A., prin lichidator, şi-a dat acceptul pentru preluarea construcţiei speciale Debarcader din Mamaia. Având în vedere adresa menţionată mai sus, am iniţiat referatul de aprobare înregistrat sub nr. 24078 din 09.09.2020 în vederea întocmirii proiectului de hotărâre pentru achiziţia acestui obiectiv de importanţă istorică pentru Constanţa. Sunt convins că reabilitarea acesteia va aduce un plus de valoare Constanţei şi turismului, Pasarela Regală şi Barul Maritim devenind astfel un punct de atracţie pentru turişti”, a declarat Claudiu Palaz.



Reamintim că edificiul pe care vicepreşedintele CJC, Claudiu Palaz, doreşte să fie reabilitat a fost inaugurat în perioada interbelică, în anul 1935, în prezenţa Regelui Carol al II-lea. Complexul găzduia un restaurant modern, cabine pentru plajă în clădirile laterale, un Cazino și o pasarelă ce se avânta în mare, unde se afla singurul bar maritim din Europa. Cazinoul din Mamaia, împreună cu pasarela ce ieșea în mare, reprezentau centrul de atracție al turismului din stațiune, alături de alte două simboluri interbelice – Castelul Reginei Maria, inaugurat în anul 1926 și Hotelul Rex, inaugurat în prezența Regelui Carol al II-lea, în anul 1936. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4872 secunde