Claudiu Năsui: „Deși muncesc mult, românii rămân săraci pentru că plătesc pensii speciale”

Duminică, 25 Iulie 2021, 15:21
773
Ministrul Economiei Claudiu Năsui constată, într-un mesaj publicat pe Facebook, că din fiecare 100 lei câștigați de un român, statul ia aproape jumătate. Năsui spune că, deși muncesc mult, românii rămân săraci pentru că plătesc sinecuri și pensii speciale.

„Din fiecare 100 lei câștigați de un român, statul ia aproape jumătate. Povara fiscală pentru un salariat român obișnuit este și anul acesta sufocantă. 46.32% din salariu, adică aproape jumătate din veniturile noastre, se duc în taxe și impozite. Dacă punem la socoteală restul taxelor și accizelor plătite de români, trecem clar peste jumătate. În fiecare an, românul obișnuit muncește 170 de zile doar ca să își plătească dările la stat. Practic, jumătate din ziua de muncă a românilor este petrecută doar în slujba statului, și abia apoi pentru propriile familii”, scrie Năsui.

Potrivit lui Năsui, programul actualului guvern cuprinde şi soluţia liberală la rezolvarea sărăciei în muncă cauzată de această povară fiscală: Zero Taxe pe salariul minim, adică scutirea echivalentului salariului minim – primii 2.300 de lei – de taxe.

„Este o politică aplicată şi în ţările pe care România le ia drept reper de dezvoltare”, arată el.Pagina a fost generata in 0.4103 secunde