Cioroianu: Ne dorim o Rusie lipsită de frustrări

Miercuri, 01 Iunie 2016
102
Istoria relațiilor româno-ruse nu începe cu Deveselu, NATO fiind considerată o amenințare, de către Rusia, cu mult înainte de acest moment, a declarat, miercuri, ambasadorul României la UNESCO, Adrian Cioroianu.


Diplomatul, care a participat la o conferință organizată de Universitatea Babeș-Bolyai, a cărei temă a fost guvernanța și securitatea, a subliniat în discursul său că România își dorește o Rusie stăpână pe sine și lipsită de frustrări.


"Este un accident pur personal faptul că mă aflu pe o listă neagră a guvernului rus. Eu în continuare apreciez această țară, care este unul dintre marii actori ai politicii contemporane. Cred că orice om cu mintea acasă știe ce înseamnă cultura rusă și nu aș vrea să sune paradoxal dacă vă spun că ceea ce ne trebuie nouă este o Rusie, culmea, stăpână pe ea și lipsită de frustrări. Nu ne avantajează o Rusie frustrată. Din păcate, maniera în care... nu Rusia, Rusia este denumirea unei țări admirabile, ne referim evident la un regim... maniera în care s-a comportat în ultimii ani, nu denotă o stăpânire de sine", a spus Cioroianu, citat de Agerpres.


Pagina a fost generata in 0.3017 secunde