Cioloș, după validarea inițiativei "Fără Penali" de CCR: Nu îmi fac iluzii, Parlamentul o va respinge

181
Cioloș, după validarea inițiativei
"Nu îmi fac iluzii: un parlament condus de un condamnat penal definitiv și de un fost prim-ministru care de cinci luni fuge de începerea urmăririi penale, ascunzându-se în spatele imunității parlamentare, va respinge această inițiativă", spune liderul Plus, Dacian Cioloș, după ce Curtea Constituțională a dat undă verde inițiativei USR "Fără penali în funcții publice". 


Cioloș spune că validarea de către CCR a inițiativei de modificare a Constituției astfel încât persoanele condamnate penal să nu mai poată ocupa o funcție publică este o veste excelentă, acum fiind rândul Parlamentului să voteze, cu o majoritate de două treimi în fiecare cameră, revizuirea legii fundamentale. 


"Deși ar fi o ocazie pentru parlamentari să își demonstreze buna-credință, nu îmi fac iluzii: un parlament condus de un condamnat penal definitiv și de un fost prim-ministru care de cinci luni fuge de începerea urmăririi penale, ascunzându-se în spatele imunității parlamentare, va respinge această inițiativă. Sau, mai laș, o va amâna pe termen nedeterminat. Acum e nevoie să ne mobilizăm și să îi schimbăm, pentru a ne asigura că ceea ce societatea își dorește se și poate pune în practică. Este un pas în plus pentru a curăța România de hoție și pentru a le face loc oamenilor cinstiți și competenți. Inițiativa cetățenească își va continua cursul. Epoca "penalilor" din politică se apropie de sfârșit", mai spune liderul Plus.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0133 secunde