Cioloș a depus la Parlament lista cu miniștri și programul de guvernare USR. Cine este de la Constanța

320
Cioloș a depus la Parlament lista cu miniștri și programul de guvernare USR. Cine este de la Constanța - ciolosguvern-1634579083.jpg
Premierul desemnat Dacian Cioloş a depus luni la Parlament lista cu miniștrii propuși pentru cabinetul său și programul de guvernare. Din echipa lui Cioloș fac parte foști miniștri USR din Guvernul Cîțu, dar și nume noi. Premierul desemnat a spus că este un program de guvernare dur, cu măsuri imediate pentru criza sanitară și pentru criza energetică.

„Avem nevoie, în cazul în care acest guvern trece, de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice şi care să îşi asume măsurile dificile care urmează. Noi suntem pregătiţi să ne asumăm aceste măsuri dificile. Din păcate, suntem într-un moment în care nu ne mai putem permite să pierdem nicio secundă. Avem nevoie de un executiv capabil să îşi asume în fiecare minut deciziile necesare şi să poată să acţioneze imediat”, a declarat Dacian Cioloș.

Iată cum va arăta noul Guvern în cazul în care acesta va fi votat de Parlament: Prim-ministru - Dacian Cioloș, Ministerul Finanțelor - Dragoș Pîslaru, Ministerul Afacerilor Interne - Alin Stoica (fost prefect al Capitalei), Ministerul Afacerilor Externe - Dan Barna (fost viceprim-ministru în Guvernul Cîțu), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - George Cățean, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - Mihai Goțiu, Ministerul Justiției - Stelian Ion (constănțean, fost ministru în Guvernul Cîțu), Ministerul Apărării Naționale - Nicu Fălcoi, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului - Claudiu Năsui (fost ministru în în Guvernul Cîțu), Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene - Cristian Ghinea (fost ministru în în Guvernul Cîțu), Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației - Ionuț Moșteanu, Ministerul Energiei - Cristina Prună, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Cătălin Drulă (fost ministru în în Guvernul Cîțu), Ministerul Muncii și Protecției Sociale - Oana Țoiu, Ministerul Sănătății - Ioana Mihăilă (fost ministru în în Guvernul Cîțu), Ministerul Culturii - Iulia Popovici, Ministerul Tineretului și Sportului - Tudor Pop, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării - Monica Berescu, Ministerul Educației - Corina Atanasiu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0141 secunde