Ciolacu, de Ziua Constituției: Observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acționează nedemocratic și neconstituțional

179
Ciolacu, de Ziua Constituției: Observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acționează nedemocratic și neconstituțional - intalnirefulgerinpsdmarcelciolac-1575813411.jpg
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Constituției, în care susține că a observat în ultimul timp că Guvernul PNL acționează "nedemocratic și neconstituțional" atunci când anunță că își angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum bugetul de stat.

"Astăzi este Ziua Constituției. Această lege fundamentală a statului reprezintă mai mult decât o simplă și formală afirmare de principii. Respectarea Constituției asigură echilibrul democratic și garantează drepturile și libertățile cetățenilor. Din păcate, observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acționează nedemocratic și neconstituțional atunci când anunță că își angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum bugetul de stat, sau altele aflate deja în dezbatere parlamentară. Am înțeles că Ludovic Orban nu are niciun program de guvernare și acționează haotic și iresponsabil. Efectele le vom simți din păcate noi toți", a scris liderul PSD pe Facebook.

El a adăugat că nu va permite însă Guvernului să își aroge competențe pe care nu le are și să se substituie Parlamentului.

"PSD va sesiza orice conflict de neconstituționalitate înainte de a depune o eventuală moțiune de cenzură", a mai scris Ciolacu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Stire din Politică-Administrație : Dan Barna: Nu renunțăm la reforme
Pagina a fost generata in 0.7097 secunde