Cine va fi guvernatorul Regiunii Sud-Est din care face parte județul Constanța

3642
6
Cine va fi guvernatorul Regiunii Sud-Est din care face parte județul Constanța - hartabuna-1358521787.jpg
Potrivit proiectului de reorganizare administrativă pregătit de Guvernul Ponta, România va avea în viitor opt regiuni: Nord-Est, Nord-Vest, Centru, Sud, Sud-Est, Sud-Vest, Vest și București-Ilfov. 

Astfel, regiunea Nord - Est va cuprinde județele Suceava, Botoșani, Bacău, Vaslui, Neamț și Iași.

Regiunea Sud - Est va fi alcătuită din Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța, iar Nord - Vest din județele Bihor, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

Regiunea Sud va avea în componență județele Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Călărași, Prahova, Giurgiu, Ialomița iar regiunea Vest va cuprinde județele Arad, Hunedoara, Caraș-Severin și Timiș.

Regiunea Sud - Vest va avea în componență județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt și Mehedinți, iar Regiunea Centru va fi compusă din Brașov, Covasna, Sibiu, Harghita, Mureș, Alba și București - Ilfov.

Deși, deocamdată, nu este decât un simplu proiect, cei responsabili s-au gândit deja și la cei care vor ocupa funcțiile de guvernatori ale viitoarelor regiuni.

Potrivit unor surse din interiorul USL, regiunea Sud-Est din care va face parte și județul Constanța ar urma să fie condusă de președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, sau de Miron Mitrea.

Până în prezent, Guvernul nu a stabilit dacă guvernatorii vor fi aleși sau numiți. În ceea ce privește forma în care se va face regionalizarea, aceasta nu se va face pe criterii etnice, ci pe criterii de dezvoltare, economice, obiectivul principal al organizării administrative, respectiv a înființării regiunilor administrative fiind micșorarea decalajelor de dezvoltare.

În cursul zilei de ieri, ministrul Dezvoltării, vicepremierul Liviu Dragnea, a spus că, nu se desființează județele, nu se mărește numărul de personal și nu se măresc cheltuielile publice.

Totodată, el a anunțat că va avea discuții cu toate partidele politice pe această temă, inclusiv cu UDMR, cu reprezentanți ai societății civile și cu specialiști, pentru că acest proiect, care are ca termen sfârșitul anului 2013, este poate cel mai important proiect pentru România de la Revoluția din decembrie 1989.

"Vor fi discuții foarte largi. Intenționez să-mi creez la nivelul ministerului un fel de consiliu consultativ. Poate că este cel mai important proiect după Revoluție. Vor fi discuții cu toate partidele politice, inclusiv cu cei din UDMR, cu societatea civilă, cu oameni care au expertiză în domeniu și vor fi acceptate absolut toate propunerile care sunt bune", a spus Dragnea.

Vicepremierul a arătat că, odată cu alegerile locale viitoare va fi stabilită modalitatea în care va fi ales președintele regiunii - direct sau indirect.

În opinia acestuia, regionalizarea este necesară în primul rând pentru că țara noastră poate pierde foarte mulți bani, dar și modelul de dezvoltare strategică care se întâmplă în majoritatea țărilor dezvoltate.

Comentează știrea

admirator
19 ianuarie 2013
e prea putin important

cine va fi boss-ul; (ducele local; mai mae decit baronii judeteni actuali) oricum se va schimba in timp... Dar zona asta e facuta cu popoul! Total dezaxata, cu Baraganul care ii ia zona de mijloc (substanta) si cu introducerea a 2 judete montane(Vrancea, Buzau) care ii poate rapi logica functionarii: judete limitrofe Dunarii maritime... Intins cat o zi de post, cu probleme mult prea diferite pentru aputea fi rezolvate eficient. Si pe harta apare o pata dezaxata. Se pot gasi solutii pentru remedierea facaturii; nimeni nu se opune aici sau nu doreste autonomii; si atunci, de ce se lasa asa? In bataie de joc?

Ce iaste dispretul
19 ianuarie 2013
Cioc ! Cioc ! Este cineva acasa ?

Nu se aude ? Aici nu locuieste nimeni ? Cioc ! Cioc ! Is anyone home ? Unde sunteti voi boierilor ? Unde esti tu Vornice Nucusor ? Spatarul Mazare, Paharnicul Fagadau, Logofatul Stan,Vistiera Marcela, unde sunteti voi inalti boieri ? Am si eu doua intrebari: 1-care este deosebirea intre reorganizarea teritoriala propusa de Guvernul Boc si cea propusa de Guvernul Ponta 14 ? 2-Unde sunt 0.5 milioane de euro aruncati de Vornicul Nucusor la referendumul din 2011 ? Procuratura,Militia,Justitia,pompierii, opozitia,Slabu PPDD-istul spaima ciocoilor, Antoanella,Marinella,are cineva curajul sa-l intrebe pe Vornicul Nucusor de ce si-a permis sa cheltuiasca 0.5 milioane euro fara rost ? Is anyone home ? Nu raspunde nimeni. Astia nu s-au trezit din betie.

aras
19 ianuarie 2013
regiuni?

Nu Nicusor a facut referendum pe cheltuiala noastra impotriva regionalizarii?Ce s-a schimbat acum oare?

x
19 ianuarie 2013
xx

USL-ULUI NU II CONVINE CE PROPUN ALTII DE LA PUTERE, LE CONVINE ACELASI LUCRU PROPUS DE EI LA PUTERE...INDIFERENT CE SE PROPUNE, E BUN DOAR DACA VINE DIN PARTEA LOR SI SUNT LA PUTERE, NU VA INGHITE IADUL ODATA PE TOTI ???!!??!

mal du mer
24 ianuarie 2013
aoleu

F bine zis de neea Porcushor Constantinescu, se inrosea de nervi la Neptun , au avut bani de-au inchiriat ...vezi doamne...pav expo de tineau emisiuni acolo... ''Cum se poate sa faci buletin la BZ ?? Ce treaba am eu Constantzean cu BZ ?? '' ii pacalea pe aia care stau cu sacosha la coara la pui cu faina. Pai bre, asta care-ai votat cu USL ...acu e bine ca se intampla asa, sau ce e de la PDSR (scuze USL) e ok ?? Daca era de la alde PDL nu e bine, Doamne Isuse caata manipulare e in tara asta a noastra, ce-a ajuns...Mi-e rusine sa arat pasaport de Ro pe unde ajung in tari straine. Mai ales prin Europa.

ru
21 februarie 2013
regionalizare

Semneaza si tu http://www.yousign.org/ro/regioCTA

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2589 secunde