Cine va beneficia de subvenție pentru încălzire, la Constanța

2492
3
Cine va beneficia de subvenție pentru încălzire, la Constanța - sedintadeconsiliulocal44-1322516684.jpg

Administrația locală va oferi ajutor la plata căldurii în sistem centralizat și persoanelor care, deși au salariu încadrat în tranșele stabilite de Guvern, nu au fost declarate eligibile pentru subvenționare din cauza anumitor bunuri pe care le dețin. De asemenea, pentru locuitorii orașului care au fost declarați eligibili deja, sprijinul material oferit de administrația locală va crește cu 5%.
Această decizie a fost luată, ieri, în ședința de consiliu local, prin două proiecte de hotărâre. Modificările au fost făcute ca urmare a faptului că estimările primăriei privind numărul de persoane care vor beneficia de subvenție nu coincid cu realitatea. Astfel, până în prezent, din cele 50.000 de familii așteptate să își depună dosarele pentru subvenționare, doar 26.000 au cerut ajutorul Primăriei. În plus, o parte dintre persoanele care și-au depus dosarele le-au retras ulterior, considerând că bunurile pe care le dețin depășesc limitele stabilite de Guvern și Primărie. Văzându-se cu banii rămași în vistierie, Primăria Constanța a mărit tranșele de subvenționare. Pentru persoanele care nu dețin bunuri și au veniturile pe membru de familie între 615 și 785 subvenția va fi de 53%. Pentru cele cu venitul între 785 și 840 subvenția ajunge până la 45%, între 840,1 și 900 de lei subvenția este de 40%, între 900,1 și 1.100 de lei, subvenționarea ajunge până la 35%. Pentru ultima tranșă a celor situați între 1.100 de lei și 1.300 de lei, subvenția merge până la 30%.
Aceleași modificări se aplică și pentru persoanele singure, cu precizarea că ultima tranșă merge până la un venit de 1.600 de lei. De asemenea, vor crește și ajutoarele pentru lemne.
În plus, pentru persoanele care dețin mai multe bunuri și au fost declarate neeligibile, deși au veniturile situate în tranșele stabilite, Primăria a decis să ofere din banii rămași o subvenționare de maxim 25%. Propunerea a stârnit discuții în rândul consilierilor locali, care au considerat că nu este corect ca "unul cu X5 și două apartamente să primească ajutor de la primăriei pentru plata facturii la căldură". Considerând că, totuși, există șanse minime ca o persoană care deține un bolid de lux și mai multe imobile să aibă un venit încadrat în tranșele specificate, consilierii au supus la vot proiectul de hotărâre.
Într-un final s-a decis ca proiectul să treacă, dar cu un amendament pentru persoanele care dețin două proprietăți, bunuri imobile sau terenuri în municipiul Constanța. Acestea nu vor putea beneficia ajutor din partea primăriei la plata energiei termice, nici dacă fac parte din sistemul CET, nici dacă se încălzesc cu lemne sau alt combustibil.



Comentează știrea

ath
29 noiembrie 2011
Saracie prin rotatie

Acum 50 de ani,comunistii au inventat cartela de paine.Ei hatarau cine trebuie sa manance,cat trebuie sa manance si cine trebuie sa intre in puscarie. In anii '80 am fost mai fericit,gaseam alimente numai la bufetul judetenei de partid.Politrucii imi spuneau cat trebuie sa mananc si ce trebuie sa vorbesc ca sa-mi dea voie sa fac pipi in bufetul lor.In anii '90 fesenistii au inventat cosul de solidaritate.Adica au bagat mana in cosul meu,ca sa umple cosul lor. Azi,Mazare si votacii lui,au hotarat sa-mi bage mana in buzunar,pentru linistea lor.Au tras o linie si au stabilit limitele saraciei.Dupa capul lor,bogatul are un venit de 1100 lei si 10 bani iar saracul are un venit de 1100 lei FIX.Si in loc sa-mi ia 10 bani din cosul meu,mi-au luat 200 de lei ca sa finantez eu giga-smecheria.Cu alte cuvinte,bogatul ajunge sa fie mai sarac decat saracul.La Navodari,un fesenist si mai destept a inventat roata sarcului.Cum sa va spun eu ? Roata saracului sau gigaloteria este un fel saracie prin rotatie.Unii au spus ca seamana cu roata lui Horea.Adica,trei luni te trage pe roata si o luna te lasa in pace cu conditia sa nu tipi in ziua cand te trage in teapa.

admirator
29 noiembrie 2011
articolul nu e clar

este nevoie de o revenire cu un tabel care sa arate clar cine are voie si cine nu. (Cum sunt definite in hotarire bunurile imobile. Era o prevedere referitoare la conturi bancare de peste 3000lei etc.) Si este cazul ca asociatiile sa reia activitatea de preluare a cererilor!

gill
6 decembrie 2011
gigacaloria

gigacaloria trebuie subventionata cu cel putin 25 % . asa este corect la ora actuala pentru a anula contributia celor care nu indeplinesc baremurile . e normal ca toti platitorii de taxe la buget din oras sa beneficieze de cota parte . sigur vor beneficia de subventiii unii care au SUV - uvuri si vile . erori sunt peste tot .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3133 secunde