CINE SUNT PRIMARII PSD DIN CONSTANȚA CARE L-AU FĂCUT PE IOHANNIS PREȘEDINTE

5893
7
CINE SUNT PRIMARII PSD DIN CONSTANȚA CARE L-AU FĂCUT PE IOHANNIS PREȘEDINTE - paradoxurilealegerilorprezidenti-1416415312.jpg

Articole de la același autor

Alegerile pentru funcția de președinte al României s-au încheiat cu victoria candidatului ACL, Klaus Iohannis, care a obținut cel mai mare scor pe țară. La victoria acestuia au participat și locuitorii județului Constanța, care s-au mobilizat și au ieșit în număr mare la vot.

Potrivit rezultatelor finale privind alegerile prezidențiale, la nivelul județului Constanța, Klaus Iohannis a obținut 57,07% din voturile valabil exprimate, în timp ce Victor Ponta a luat 42,93%. La nivel județean, prezența la vot a fost de 64,59% (407.078 persoane). Potrivit BEJ, pe listele suplimentare au votat 35.155 persoane, 6.223 voturi fiind declarate nule. Totodată, urnele speciale au fost solicitate de 2.413 persoane.

La fel ca și la alegerile din primul tur de scrutin, nici de această dată nu au lipsit surprizele, unele dintre ele fiind destul de dureroase pentru primarii localităților respective, care aveau temă de la partid să aducă un număr cât mai mare de voturi pentru candidatul lor.

Primul exemplu ar putea fi chiar municipiul Constanța, unde, inițial, Victor Ponta câștigase în primul tur de scrutin. Cu toate acestea, constănțenii au ieșit masiv la vot și au întors scorul în favoarea lui Iohannis. Primarul Radu Mazăre s-a arătat mâhnit de situație, dar nu surprins. El a declarat că așa este în democrație, deoarece fiecare alege pe cine dorește.

Asemenea surprize au mai fost înregistrate și în alte localități conduse de primari social-democrați. În urma rezultatelor, a reieșit că Victor Ponta a pierdut competiția și la Eforie, Agigea, Lumina, Ovidiu, Mereni, Murfatlar, Tuzla și Năvodari, rezultatele obținute de candidatul lor fiind mici comparativ cu cele obținute de Klaus Iohannis. În schimb, Ponta a obținut cele mai mari procente în două localități conduse de primari ai PSD, respectiv la Vulturu (67,20%) și Siliștea (65,12%). Tot un rezultat bun (61,36%) a obținut Victor Ponta și în singura comună din județul Constanța condusă de un primar UNPR, respectiv la Saraiu, acolo unde șef al administrației locale este Dorinela Irimia.

Unde a fost cea mai mare prezență

Și Klaus Iohannis a pierdut într-o localitate mare condusă de primar liberal, Marian Iordache. Astfel, la Medgidia, Victor Ponta a luat 56,82%, în timp ce Klaus Iohannis - 43,17%. De partea cealaltă, cel mai mare rezultat obținut de Iohannis a fost înregistrat în comuna Mihail Kogălniceanu, administrată de primarul liberal Ancuța Belu. Și aici oamenii au ieșit masiv la vot, răspunzând astfel apelului făcut de gospodarul-șef, candidatul ACL fiind votat de 67,38% din cei care s-au prezentat la urne. Rezultate bune în localități conduse de primari liberali au mai fost la Techirghiol (65,45%), Albești (65,00%), Corbu (64,41%), Valu lui Traian (64,27%), 23 August (63,19%), Mihai Viteazu (62,61%), Costinești (62,31%), Limanu (62,02%).

În ceea ce privește prezența la urne în ziua votului, cea mai mare a fost înregistrată în comuna Poarta Albă, acolo unde primar este Vasile Delicoti. Conform datelor oficiale, aici s-a înregistrat o prezență de 80,84%, printre cei care au votat fiind și cei care își execută pedepsele la Penitenciarul Poarta Albă. De altfel, așa se și explică faptul că "lupta" dintre cei doi candidați a fost destul de strânsă, la final, scorul fiind de 50,59% pentru Ponta și 49,41% pentru Iohannis. Potrivit unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, cei de la penitenciar au dorit în mod aparte să voteze fiind vrăjiți de miracolul grațierii care ar fi putut veni de la Victor Ponta.

Procente mai mari în privința prezenței la vot au mai fost înregistrate și în comunele Agigea (75,58%), Cerchezu (74,18%), Grădina (74,14%), Costinești (73,38%), Deleni (72,33%), Valu lui Traian (71,50%) și Ciocârlia (71,04%).

În schimb, cea mai mică prezență la urne în ziua votului a fost înregistrată în localitățile Ghindărești (46,18%), Cuza Vodă (47,86%), Rasova (48,07%) și Crucea (49,07%). 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Zizi
20 noiembrie 2014
Schimbare in comportamentul electoratului

Asta dovedeste ca oamenii voteaza cum stiu ei, si ca s-au dus vremurile cand edilii le faceau un gratar la oameni in piata publica iar votul era garantat. Lumea a evoluat iar procesul se pare ca e ireversibil, odata inceput. Doamna Mocanu, de curiozitate, cum s-a votat la Cumpana? Pentru ca si acolo exista un bastion rosu in persoana pretioasei Mariana Gâju, care e un fel de Lia Olguta Vasilescu versiunea locala. Dar daca numele comunei n-a fost inserat in articol, probabil ca s-a votat ca la Craiova.

Ion
20 noiembrie 2014

Aveti grija cei din PNL, candidatul vostru de la Pecineaga - Stoian care a fost la UNPR, la alegerile trecute a dat ca pomana electorala sutiene prin comuna. Acum se lauda ca va fi primar la urmatoarele alegeri. Nu mai tine cu pomenile mai Stoiane. Sa va iasa din cap asta. Conteaza omul. PNL sper sa-si purifice candidatii si sa aleaga oameni capabili nu incapabili care vor sa-si mascheze nepuntinta prin pomeni electorale.

Petru
20 noiembrie 2014
Primarii pe naiba!

Nu primarii,miile de oameni au votat cum au dorit, indiferent de interesele primarilor.La randul lor,primarii au fost alesi de cetateni,nu sa-u autointitulat, asa ca regii tiganilor.Deci,oamenii si-au facut datoria de a vota,ramane ca si cei votati sa-si faca datoria fata de oameni. Asta este cam greu de imaginat,nu-i asa ?

dna Mariana
20 noiembrie 2014
La Cumpana

a luptat ca un leu! Cinste ei!

a luptat
20 noiembrie 2014
asa este

de-aia a luat victor viorel 3099 de voturi iar Iohannis 3863

urda
20 noiembrie 2014
comentarii oferte

Cele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7635 secunde