Cine poate vota prin intermediul urnei speciale la alegerile parlamentare

197
Cine poate vota prin intermediul urnei speciale la alegerile parlamentare - 1-1606928179.jpg
La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 își pot exercita dreptul la vot prin intermediul urnei speciale mobile atât persoanele aflate în carantină sau izolare din cauza pandemiei de Covid-19, cât şi persoanele netransportabile din motive de boală sau invaliditate, dar și cele care execută o pedeapsă privativă de libertate, potrivit Digi24. 


Potrivit Autorității Electorale Permanente, cei cu drept de vot care nu se pot deplasa la secția de votare la care sunt arondați, din motive ce țin de boală (inclusiv infecția cu virusul SARS-CoV-2) sau invaliditate, persoanele internate în spital sau care execută o pedeapsă prin care sunt privați de libertate, trebuie să depună o cerere tip prin care solicită urna specială la alegerile parlamentare 2020.   


Cum și unde se depun cererile pentru solicitarea urnei speciale
- Cererea trebuie datată și semnată de alegătorul care solicită urna
- Cererea poate fi depusă prin intermediul oricărei persoane
- Cererile se depun cel târziu până pe 5 decembrie


Cererile pentru execitatea dreptului de vot cu urna mobilă pentru cetățenii care nu pot ajunge la sediul secției la care sunt arondați se face doar dacă alegătorii au domiciliul sau reședința în circumscripția electorală în care se află secția de votare, însă cererile pot fi depuse la cea mai apropiată secție de imobilul unde se află persoana care solicită deplasarea echipei cu urna mobilă. 


Cererea pentru solicitarea urnei speciale se va completa și semna de alegătorul aflat în una din situațiile precizate (boală, invaliditate, spitalizare) și poate fi depusă de orice altă persoană. Depunerea cererilor pentru urna mobilă se va face până în data de 5 decembrie 2020, între orele 18.00 - 20.00. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.394 secunde