Cine i-a luat fața lui Mazăre la referendumul din Constanța

2457
7
Cine i-a luat fața lui Mazăre la referendumul din Constanța - referendumvotdemiterepresedinte2-1343926369.jpg

Articole de la același autor

Cu tot tam-tamul făcut de reprezentanții USL la Constanța prin organiza-rea acelui miting unde susțineau că au fost prezente peste 30.000 de persoane deși, în realitate, nu au fost mai multe de 3.000, USL Con-stanța nu a reușit să-și îndeplinească planul trasat de șefii de la București fiind posibil să fie chemați pentru a da explicații.

Din datele oficiale, reiese că, deși au avut la dispoziție litoralul românesc pentru a aduce cât mai multe voturi Uniunii, liderii de la malul mării se pare că nu au reușit să-i mobilizeze pe constănțeni să treacă pe la urne.

De altfel, faptul că locuitorii din Constanța nu au ieșit să voteze la acest re-ferendum nu ar trebui să mire pe nimeni ținând cont că și la referen-dumul din 2007, Traian Băsescu a primit susținere de la Constanța.

Zilele trecute, Bi-roul Electoral Central a făcut publice rezultatele finale ale referendumului din data de 29 iulie privind demiterea președintelui Traian Băsescu.

Într-un top al județelor întocmit de "Cuget Liber" pe baza rezultatelor oferite de BEC, pe primul loc s-a clasat județul Olt cu un procent de 73,89 %, fiind urmat de Teleorman (70,23%), Mehedinți (69,24%), Giurgiu (58,56%), Vâlcea (58,30%), Ilfov (57.58%) și Constanța (56,20%).

Așadar, județul Constanța s-a clasat pe locul șapte cu un procent de 56,20 %. Mai exact, numărul total al alegătorilor înscriși pe liste a fost de 629.800 iar al celor prezenți la urne a fost de 353.950 de alegători.

În condițiile în care pe litoral au votat pe liste suplimentare aproximativ 75.000 de turiști se poate deduce că locuitorii județului Constanța nu prea s-au îngrămădit la urne.

Astfel, cu tot efortul USL Constanța de a-i scoate la vot, se poate spune că doar aproximativ 44,20 % dintre constănțeni au votat, diferența din procent fiind completată de turiști.

De altfel, surse din cadrul PSD Constanța susțin că rezultatul obținut la malul mării nu i-a mulțumit pe liderii de la Centru, în condițiile în care USL Constanța ar fi promis că de la malul mării vor avea cel puțin 500.000 de voturi, lucru care nu s-a întâmplat.

În ceea ce privește localitățile din județul Constanța care au atins un scor foarte bun la referendum, pe primul loc se situează cele conside-rate și stațiuni, respectiv, comuna Costinești cu un procent de 233,04%, orașul Eforie cu 191,85%, comuna Limanu cu 112,68% și orașul Mangalia cu 89,32%, unde turiștii au votat la "foc automat".

În schimb, nu același lucru se poate spune despre cei aflați în concediu în stațiunea Mamaia. Potrivit rezultatelor BEC, în municipiul Constanța procentul prezenței la vot a fost de doar 51,02%. Și asta cu toate că, Radu Mazăre s-a dat iar în spectacol alături de diverse manechine despuiate care au fost "mânate" spre secția de votare din stațiunea Mamaia, lucru care în opinia primarului îi asigurau succesul prezenței la urne. Fapt de care s-a înșelat, după cum relevă rezultatele. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

client
3 august 2012
alfa beta din poarta 6

Angajatele magazinului alfa beta sunt foarte obraznice cu clientii. Chiar si babeta care se da drept sefa de magazin vorbeste rastit cu clientii...Trebuie sa le ceri de doua ori un produs ca sa te auda...si, daca le deranjezi din discutiile personale, iti vorbesc foarte urat: jigniri, cuinte nepotrivite, ton ridicat.

yorick
3 august 2012
sunteti betzi !

ce treaba are Mazare cu judetul ?! mun.Constanta a iesit al 2 lea in topul oraselor pe tara ! nu stiti cum sa va mai multumuti stapanii si scriti toate bzaconiile !

dan
6 august 2012
incuiatii

Bineinteles ca mazare nu are nici o treaba cu municipiul Cta,dar voi constantenii va vindeti viitorul copiilor si al nepotilor pt o sticla cu ulei.

admirator
9 august 2012
dar de ce

s-a dat voie sa se deschida sectii de votare pentru 200.000 de turisti, cand capacitatile de cazare oficiale (hoteluri) sunt de doar 85.000? Si cum de au venit atiti turisti, cand toata sapatamina a fost furtuna si apa rece sloi? Mazare se insala mereu... este ciudat cum este tinut in functie... Masina de vot neocomunista de la Cta are -mereu- sincope cind e vorba de Bucuresti, dar nu da gres la locale... N-o fi o intelegere? Deja s-a repetat jocul de prea multe ori, pentru a fi simple intimplari...

admirator
9 august 2012
ne stricati toata ziua

de ce dati poza asta? nu vedeti ca asta are celulita pe popou?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4643 secunde