Cine conduce Mangalia?

1049
3
Cine conduce Mangalia? - mangaliascandalconsilieriintrare-1321548434.jpg
Viceprimarul Mangaliei Constantin Filimon a declarat pentru ziarul Cuget Liber că membrii Consiliului Local se vor întruni, marți, în ședință. Claudiu Tusac spune că va fi prezent în calitate de cetățean.

Constantin Filimon a declarat că, deși Tusac vine la primărie, acesta nu semnează niciun document. Așa cum prevede legea, toate prerogativele au fost preluate de el.

"Nu semnează niciun document. Am preluat activitatea în totalitate. Vom avea ședință miercuri la ora 17.30", a declarat Filimon.

Contactat telefonic, Mihai Claudiu Tusac a declarat că se va prezenta la ședința de CL de săptămâna viitoare pentru că are acest drept ca cetățean al municipiului Mangalia.

"Voi participa la ședință ca simplu cetățean, dacă voi putea să particip, că cine știe ce se mai poate întâmpla până atunci, o veni poliția, DNA-ul, mă aștept la orice", a declarat Tusac.

Totuși, dacă stăm să ne gândim la numeroasele scandaluri în care foștii angajați ai primăriei sau președinții asociațiilor de locatari au fost izgoniți de la ședințe cu jandarmii la ordinul conducerii administrației locale, putem spune că "simplii cetățeni" au șanse minime de a participa la întrunirile consiliului.

Tusac și Filimon au frică de Palaz

În altă ordine de idei, Claudiu Tusac a specificat că atât el, cât și Constantin Filimon au teama constantă că proiectele sau documentele semnate actualmente doar de vice vor fi atacate ulterior de prefect. Reamintim că Filimon a devenit viceprimar cu votul consilierilor Dan Moldovan și Nae Negrea. Până în prezent, Claudiu Palaz a atacat hotărârile votate de cei doi ca urmare a necesității eliberării acestora din funcție pentru că au fost excluși din partid. Acesta a devenit motivul principal pentru care eliberatul din funcție Tusac și "nelegalul" Filimon stau cu frica în sân.

"Tot ce era legal ieri, acum e ilegal. Eu sunt eliberat din funcție, viceprimarul e ilegal, hotărârile sunt ilegale, după criteriile prefectului. Firmele pe care le-am contractat pentru proiecte nu mai au încredere să își termine treaba. În cine să aibă încredere? Dacă Mangalia azi are primar, mâine nu mai are", a declarat Tusac.

Fostul primar al Mangaliei a susținut în mod repetat că "prefectul a depășit limitele bunului simț", și a declarat că i se încalcă pentru a doua oară drepturile.

Menționăm că Mihai Claudiu Tusac a înaintat un demers în instanță pentru suspendarea executării prevederilor ordinului nr. 773/14.11.2011 pe care prefectul l-a emis pentru eliberarea din funcție a edilului. Potrivit dosarului nr. 14444/118/2011, Tusac are calitatea de reclamant, iar prefectul județului Constanța pe cea de pârât. Primul termen la care se va judeca dosarul a fost stabilit pentru 6 decembrie.

Comentează știrea

karadeniz
18 noiembrie 2011
Tot Tusac

Convocatorul este datat 15.11.2011, după eliberarea din funcți dar începe cu " Primarul Municipiului Mangalia, Tusac Mihai Claudiu convoc ședința ordinara a Consiliului Local……. " Se termină cu " p.Primar Filimon Constantin ", si este ștampilat cu ștampila primăriei dar sub numele viceprimarului, apare tot semnătura lui Tusac. Asa ca prefectului poate suspenda și interimatul lui Filimon.

corsarul
18 noiembrie 2011
Analfabet

Nu confunda un covocator de sedinta cu deciziile si cine va participa la sedinta in ce calitate si cine va semna documentele .Sa faci valuri esti bun ca si prefectul.Dar sa vezi cand va va lua valul .

un constantean
18 noiembrie 2011
Lupta Politica

De magariile si prostiile facute de Claudiu Tusac s-a aflat in toata Mangalia. Totusi aici o sa vedeti ca este vorba si de altceva. In ambitia lui de da in cap USL-ului prefectul Constantei a facut prin aceasta suspendare muult mai mult rau mangaliei decat daca il lasa pe Tusac in functie: Conform provervului "Unde nu-i cap e vai de picioare" si asa nici Palaz nu s-a gandit ce o sa se intample odata cu suspendarea primarului cu 6 luni! inainte de alegeri. In primul rand o sa fie un haos in primarie(ca se vedede pe acum cum se cearta mai rau ca inainte) si apoi si doi, cu aceasta sunspendare. prefectul nu arezolvat nimic nici pe plan plitic pt PDL-ul lui si nici pe plan socian pt cetateti. Cred ca era mai bine ca la alegerile de la termen ca oamenii sa isi aleaga un primar competent.. pe placul lor. Pe scurt.. dle Prefect.. ati facut-o Praf!!!!!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Mangalia, dincolo de ,,domnia'' lui Tusac
Pagina a fost generata in 0.4229 secunde