Cine a mai fost trimis în judecată alături de Tudorel Calapod

691
Prin rechizitoriul în care procurorii au decis trimiterea în judecată a fostului primar al orașului Năvodari, Tudorel Calapod, anchetatorii au mai decis trimiterea în judecată a lui Vincenteli Roberto care este acuzat de dare de mită și a lui Manuela Marinescu Ștefania, precum și a persoanei juridice S.C. Ecological Center S.A. Năvodari pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals în formă continuată.
Vincenteli Roberto este acuzat că, la data de 18 noiembrie 2010 a oferit un beneficiu cuantificat la echivalentul a 4.500 euro/lunar pe o perioadă nedefinită, prin intermediul unei firme străine, primarului în funcție din Năvodari, pentru a-l determina să nu-și îndeplinească în mod corect atribuțiunile de serviciu, adică să elibereze ilegal autorizația de construcție și să organizeze un control formal al gestiunii deșeurilor (cianuri și altele asemenea), promisiunea de mituire nefiind acceptată de primarul Nicolae Matei.
Pe de altă parte, S.C. Ecological Center S.A. Năvodari și Manuela Ștefania Marinescu (administratorul societății) sunt acuzați că au folosit în fața Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și a instanțelor judecătorești certificatele de urbanism nr.715/2004 și nr.719/2007, care cuprindeau mențiuni nereale, așa încât pe baza unor documente false au obținut acordul de mediu nr.3/2008 și mai multe sentințe judecătorești favorabile, prin inducerea în eroare a magistratului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4818 secunde