Cinci miniștri din Guvernul Grindeanu, la un pas de remaniere

188
Cinci miniștri din Guvernul Grindeanu, la un pas de remaniere - soringrindeanu03resize465x390-1494577783.jpg

Articole de la același autor

Guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu ar putea fi remaniat în următoarea lună. Liviu Dragnea le reproșează celor mai importanți miniștri proasta comunicare în spațiul public. Potrivit Digi 24, liderul social-democraților a spus că, din cauză că aceștia dau mesaje greșite, măsurile bune luate de guvern nu se văd.


Pe lista miniștrilor care ar putea fi remaniați se află chiar prima nominalizare a lui Liviu Dragnea pentru funcția de premier. Servil Shaidedeh, vicepremier și ministru al Dezvoltării, a fost cea care a anunțat prima dată posibilitatea ca Guvernul să plafoneze indemnizațiile pentru mame și de a extinde perioada concediului de creștere a copilului de la doi la patru ani. Măsura nu a fost discutată în prealabil cu partidul, ceea ce l-a nemulțumit pe șeful social-democraților. 


Tot această măsură anunțată de Sevil Shaidehh, ar putea să o coste funcția de ministru al Muncii pe Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a declarat că plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului va opri o înșelătorie a statului român și că în urma acestei plafonări nu vor fi afectate foarte multe persoane din România, ci doar cele care "au bulversat" sistemul și care au primit sume foarte mari. Ea a mai spus că plafonul ar urma să fie stabilit la 8.000 de lei. Aceste declarații l-au deranjat pe șeful PSD și cei doi s-au contrazis pe acest subiect. De asemenea, Liviu Dragnea i-a mai reproșat Liei Olguța Vasilescu proasta comunicare în contextul Legii salarizării unitare. 


De asemenea, tot proasta comunicare i se reproșează și ministrului Finanțelor. Liviu Dragnea este de părere că din cauză că ministrul Viorel Ștefan nu a explicat corespunzător impozitul pe venit global și impozitul pe gospodărie din proiectul modificării Codului Fiscal, publicul a avut o reacție negativă la aceste măsuri. 


În cazul ministrului Justiției situația este diferită. Liviu Dragnea este deranjat de faptul că Tudorel Toader întârzie cu pachetul de legi pentru Justiție. Liderul social-democraților a spus că el întârzie "nepermis de mult" cu acest pachet de legi și că acesta nu va beneficia de susținere la "nesfârșit". 


Și un ministru ALDE se află pe lista celor care ar putea fi remaniați. Este vorba de ministrul Energiei, Toma Petcu, căruia i se reproșează slaba prestație la minister. Și din cauza unor probleme de sănătate, Toma Petcu a neglijat activitatea de ministru, în condițiile în care sunt foarte multe lucruri de făcut la acest minister. Însă pentru remanierea lui Petcu Liviu Dragnea trebuie să se consulte cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Mai 2017
Stire din Politică-Administrație : Grindeanu, vizita în Israel
Pagina a fost generata in 0.4536 secunde