Cimitirele musulmane, pe lista de priorități a administrației locale din Constanța

1341
Cimitirele musulmane, pe lista de priorități a administrației locale din Constanța - fondcimitireturcesti-1612982156.jpg

Articole de la același autor

Problema cimitirelor musulmane din municipiul Constanţa este una foarte importantă pentru cetăţenii oraşului de la malul mării, mai ales că aici trăieşte o mare comunitate de turci şi tătari.

Viceprimarul Ionuţ Rusu a avut, recent, o întâlnire cu doi reprezentanţi ai UDTTMR şi au discutat despre acest aspect, iar rezultatul a fost unul pozitiv. La întâlnire au luat parte preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România (UDTTMR), Gelil Eserghep, muftiul Muurat Iusuf şi viitorul consilier local Ateş Casimceali.

„Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, s-a întâlnit în cursul zilei de ieri, 9 februarie, cu președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Gelil Eserghep, muftiul Muurat Iusuf și viitorul consilier local Casimceali Ateş. Cu acest prilej, s-au purtat discuții cu privire la susținerea unor proiecte ale comunității de către administrația locală constănțeană. În cadrul discuțiilor a fost abordată și problema cimitirelor musulmane din municipiul Constanța. Viceprimarul Ionuţ Rusu a precizat că administrația locală se va implica în viitor în activitatea de curățare și întreținere a Cimitirului Musulman Central și va asigura tot sprijinul și pentru finalizarea lucrărilor la noul cimitir situat la limita dintre municipiul Constanța și comuna Valu lui Traian. Viceprimarul Constanței a reiterat și cu acest prilej deschiderea pe care primarul Constanței o manifestă față de comunitățile etnice și și-a exprimat speranța că, prin implicarea cât mai rapidă și aplicată a tuturor factorilor, numeroase proiecte importante vor trece de la stadiul declarativ al ultimilor ani la concretizarea lor în acțiuni care să contribuie cu adevărat la redefinirea identitară și culturală a vechiului Tomis. Ionuț Rusu a apreciat implicarea continuă a comunității tătare în demersul asumat de noua conducere administrativă a municipiului care are ca principal obiectiv construirea unui oraș puternic”, a spus Ateş Casimceali.

Acesta a explicat pentru „Cuget Liber” ce s-a discutat în cadrul şedinţei, dar ne-a dezvăluit şi ce înseamnă pentru el să fie cel mai tânăr consilier local din Constanţa.

„Mezarliqul, cimitirul musulman, este o problemă importantă a comunității noastre. Actuala administrație, prin domnul viceprimar Ionuț Rusu, a dovedit deschidere spre dialog, asigurându-ne de sprijin pentru curățenie (minim două igienizări pe an și adunarea câinilor comunitari) în Cimitirul Musulman Central și pentru finalizarea lucrărilor la noul cimitir. Misiunea de cel mai tânăr consilier local este onorantă, dar sunt conștient că presupune și foarte multă responsabilitate, având în vedere că reprezint deopotrivă un partid și o minoritate etnică, iar proiectele viitoare pentru Constanța trebuie să îmbine într-un mod fericit așteptările cât mai multor locuitori ai municipiului, indiferent de afinități, etnie, religie. Având în vedere, însă, că suntem recunoscuți pentru modelul de conviețuire interetnică și că obiectivul nostru comun este să redăm Constanței locul cuvenit în rândul orașelor port europene, sunt convins că vom găsi toți calea pentru o comunicare cât mai benefică în interesul urbei și al locuitorilor săi.” , a declarat Ateş Casimceali pentru „Cuget Liber”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5669 secunde