CFR introduce noi trenuri pentru navetiști

Duminică, 29 Martie 2020
112
Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulație zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiștilor și a angajaților companiilor cu program decalat, în timp ce alte 100 de trenuri vor fi suspendate temporar, etapizat, începând cu data de 30 martie 2020, informează CFR Călători, într-un comunicat de presă transmis, duminică, Agerpres.

"Măsuri pentru asigurarea protecției călătorilor pe perioada stării de urgență și asigurarea mobilității angajaților din sectoarele publice sau private unde activitatea nu se poate desfășura de la domiciliu. Pentru a veni în sprijinul călătorilor noștri, CFR Călători analizează în permanență cererea publicului, gradul de ocupare a trenurilor și modul în care acestea se modifică pe anumite intervale orare și zile ale săptămânii. Ca urmare a deciziilor autorităților abilitate, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, au fost identificate reduceri mari ale cererii pe anumite relații de transport, dar și creșteri pentru anumite perioade care nu erau solicitate până acum. Astfel, anumite trenuri care circulau doar în weekend, au fost extinse la nivelul întregii săptămâni, iar pentru zilele de lucru, CFR Călători a introdus garnituri suplimentare la noile ore de vârf, pentru a veni în sprijinul navetiștilor și a companiilor cu program decalat", se menționează în comunicat.

Potrivit sursei citate, trenurile care circulă pe rute aglomerate, au numărul de locuri suplimentat, pentru a respecta regula "un loc liber, un loc ocupat". Compania feroviară de transport face un apel la călători să nu urce în tren fără tichet de călătorie, dacă la ghișeu/casa de bilete trenul a fost închis la vânzare.

Pe lista trenurilor suplimentare introduse zilnic pentru a veni în sprijinul navetiștilor și a angajaților companiilor cu program decalat se află: R 4071 (Zalău Nord - Jibou, din 16 martie), R 4076 (Jibou - Zalău Nord, din 16 martie), R 4365 (Zalău Nord - Jibou, din 16 martie), R 4705 (Dej Călători - Cluj Napoca, din 16 martie), R 546 (Bacău - Piatra Neamț, din 20 martie), R 5466 (Piatra Neamț - Bacău, din 20 martie), R 3533 (Brașov - Sighișoara, din 30 martie), R 4517 (Brașov - Siculeni, din 30 martie), R 4519 (Brașov - Siculeni, din 30 martie), IR 1577 (București Nord - Galați, din 30 martie) și IR 1630 (Brașov - București Nord, din 31 martie).


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2664 secunde