CEX PSD / Viorica Dăncilă a fost desemnată candidatul PSD la alegerile prezidențiale

179
CEX PSD / Viorica Dăncilă a fost desemnată candidatul PSD la alegerile prezidențiale - cex-1566641915.jpg
Viorica Dăncilă, premier și președinte al Partidului Social Democrat, a fost desemnată, sâmbătă, candidat al PSD pentru alegerile prezidențiale.


Decizia a fost luată în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Social Democrat.


Cei prezenți au votat în unanimitate pentru desemnarea Vioricăi Dăncilă, votul fiind exprimat prin ridicarea mâinii. 


PSD s-a reunit sâmbătă într-un congres restrâns, pentru desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie.




Președintele PSD Viorica Dăncilă:


- Sunt un om ca oricare altul, un om între oameni. Sunt inginer și în același timp am fost 8 ani profesor de liceu.


- Orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajuta mame, tineri, copii și pensionari.


- Asta cred că este menirea omului politic. Asta cred că este misiunea social-democrației. De aceea suntem aleși, ca să aducem dreptate, echilibru și progres în societate. Spre deosebire de alții, eu țin cu oamenii pentru că eu nu mă lupt împotriva nimănui.


- Sunt de 23 de ani în acest partid, 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de la baza partidului, am lipit afișe, am împărțit pliante și spun asta cu mândrie. În spatele meu nu stă nimic altceva decât muncă.


- Am fost consilier local și județean din partea PSD, am condus organizația de femei a PSD. Am muncit mereu pentru lucrurile în care am crezut. Cred în PSD. Știu că vom avea această putere și astăzi și de acum înainte. Asta este esența noastră, ne readaptăm, ne reinventăm, câștigăm cu forța și tăria din ultimii 30 de ani care ne-a făcut cel mai mare și puternic partid din Românua.


- Această țară nu poate fi condusă de la Cotroceni sau de la Guvern. Președintele este dator să muncească pentru țară. Vreau pentru țara mea siguranță, ordine și lege. Vreau o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă. Am pornit o luptă împotriva criminalității și nu mă voi opri. Am promis o reformă a MAI care deja se întâmplă și care se va încheia atunci când nimănui nu-i mai fi teamă pentru el sau altă persoană. Mă voi lupta pentru o Românie sigură, în care cei vulnerabili să nu devină victime sigure.


- Avem nevoie de servicii medicale de calitate atât la sate cât și la orașe. Reforma în sănătate a început prin numeroase proiecte de investiții și creșterea salariilor personalului medical. Vreau ca medicii să rămână în țară. Vreau să știu că românii se pot trata aici în țară.


- În România, educația trebuie să facă saltul spre un sistem modern. Copiii noștri sunt cea mai de preț resursă a țării și avem datoria să-i pregătim pentru viață. Vreau ca niciun român să mai fie lăsat în urmă. Luptăm pentru combaterea sărăciei. Avem nevoie de mai multe locuri de muncă și mai bine plătite. Guvernul pe care-l conduc a creat sute de mii de locuri de muncă.


- Am convingerea că am făcut bine oamenilor.


- Am arătat că putem coordona proiecte de interes pentru România. Președinția României la Consiliul UE a fost de succes. Modul în care am reușit să gestionăm toate provocările apărute a dovedit că România poate exercita credibil cele mai importante atribuții în cadrul UE.


- Suntem și pregătiți. Nu putem fi înfrânți așa ușor cum cred în aroganța lor. Noi avem ceva ce ei n-au simțit-o: apropierea de români. Noi nu am blocat măsuri menite să aducă bine în viața de zi cu zi. Noi nu am fost absenți, noi nu am disprețuit. Noi nu am avut niciodată viziunea celor două Românii, a noastră și a lor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7341 secunde