Centrul istoric al Constanței, reabilitat cu fonduri europene. "Suntem cu ochii pe voi!"

3132
Centrul istoric al Constanței, reabilitat cu fonduri europene.

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale investesc 26 de milioane de lei într-un amplu proiect ce vizează reabilitarea centrului istoric din Constanța. Proiectul a trecut de votul tuturor consilierilor locali municipali, liberalii anunțând că votează fără probleme acest proiect deoarece este nevoie de investiții în zonă și că nu sunt interesați de ce s-a întâmplat în trecut.

În tot acest timp, cea mai importantă voce a opoziției din Constanța, deputatul constănțean Stelian Ion, de la USR, atrage atenția că reprezentanții USR Constanța vor fi cu ochii pe acest proiect, care trebuie realizat cu simț de responsabilitate și nu cum s-a întâmplat în urmă cu cinci ani, când lucrările au fost făcute de mântuială.

"Faza a doua este o continuare a reabilitării acestor alei pietonale și străzi din zona istorică din zona peninsulară care a început în 2013 și s-a sfârșit în 2015. Atunci, primarul a inaugurat cu mare fast toată această zonă, fiind foarte mândru de lucrarea sa. Este o lucrare pe fonduri europene și a fost un semieșec toată această operă a primăriei, pentru că, la scurt timp după ce s-a inaugurat această reabilitare din zona peninsulară, am văzut că, cel puțin pe zonele pe care s-a permis accesul autoturismelor, pavajul s-a distrus.

Este praf și pulbere, iar la scurt timp, s-a și constatat acest lucru. Practic, au fost bani aruncați pe fereastră! Bani europeni de care primarul Decebal Făgădău și-a bătut joc, bani europeni care au intrat în buzunarele unor firme de casă, ale unor firme apropiate găștii Mazăre. Iată cum se sifonează acești bani și ne întrebăm dacă în 2013, 2015, a fost posibilă o astfel de punere în operă defectuoasă a atragerii de fonduri europene, ce motive avem să credem că, de data asta, Decebal Făgădău nu o să procedeze la fel, acordând aceste contracte, sub aparența unor licitații corecte, tot unor firme de casă", a declarat deputatul constănțean Stelian Ion.

El consideră că, la proiectul anterior, sunt bani aruncați pe fereastră și astfel de lucrări ar trebui să se facă cu simț de responsabilitate.

"Nu cred că ne permitem să aruncăm banii pe fereastră! Nu cred că ne permitem să repetăm aceleași lucrări la fiecare cinci, șase ani, aceleași lucrări care, până la urmă, sunt și deranjante pentru locuitorii Constanței, sunt un impediment și pentru cei care desfășoară activități economice în zonă și pentru turiști. Asemenea lucrări se fac o dată la 20 de ani și, atunci când le-ai realizat, trebuie să fie bine făcute. Cu materiale bune, de calitate, cu o manoperă foarte bună calitativ și un proiect care să dureze peste ani", a mai explicat Stelian Ion.



"Învățăm din proiectele anterioare"


La rândul său, primarul Constanței, Decebal Făgădău, consideră că se poate învăța din proiectele anterioare pentru ca lucrurile să fie făcute din ce în ce mai bine.

"Este un proiect important votat de consilierii locali și vizează reabilitarea centrului istoric, etapa a II-a, un proiect de 26 de milioane de lei. Pentru a nu exista nicio confuzie: până acum, am făcut o primă etapă, iar acum ne-au rămas 27 de străzi, străduțe și alei care nu au fost incluse în proiectele anterioare, de la bd. Ferdinand până la Cazino.

Așadar, vorbim despre un proiect nou, iar 27 de străzi se vor face de la zero, cu sistem de canalizare pluvială, pentru că nu există în zona peninsulară. Învățăm din proiectele anterioare și facem lucrurile din ce în ce mai bine. Zona Peninsulară va deveni, în cele din urmă, pietonală. Accesul va fi permis doar riveranilor și celor care desfășoară activități socio-economice în zonă. Așa este în orice centru istoric al oricărui oraș de vechimea Constanței.

Invit constănțenii ca, în loc să se lupte cu această schimbare de mentalitate și de abordare, să ne fie alături", a declarat primarul Decebal Făgădău. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8704 secunde