Centrul distracției se mută la Techirghiol. Ce surprize a pregătit primarul Adrian Stan

Miercuri, 19 August 2015
1531
Sute de persoane sunt așteptate să petreacă, timp de două zile, la "Zilele orașului Techirghiol", eveniment ce se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv, 22 și 23 august, acesta fiind organizat de Primăria orașului Techirghiol, Consiliul Local Techirghiol și Casa de Cultură "Constantin Tănase". 


Programul atent ales de către orga-nizatori este menit a satisface gustul tuturor categoriilor de vârste, astfel încât de la mic la mare să se bucure de aceste două zile de sărbătoare. 


Manifestările vor debuta cu o ședință festivă a Consiliului Local Techirghiol, ce se va desfășura la Casa de Cultură "Constantin Tănase" din oraș. 


"În cadrul acestei ședințe, vor fi prezentate delegațiile oficiale străine, invitații speciali și, ca în fiecare an, atunci când este sărbătoarea orașului nostru, încercăm printr-un gest firesc să ne arătăm prețuirea pentru vârstnicii localității, pentru acele familii care au știut să descopere și să păstreze frumos secretul căsniciei de aur prin acordarea de diplome și premii speciale. Izvorâtă din armonia multi-culturalității, această frumoasă sărbătoare va cuprinde diverse manifestări cultural-artistice și sportive. Totodată, va avea loc un vernisaj de obiecte tradiționale, expoziție de preparate culinare, muzică, fanfară, spectacol de ansambluri folclorice, meciuri demonstrative de fotbal, kureș, spectacol de muzică ușoară, umor și diverse concursuri.


Pe parcursul acestor două zile, îi așteptăm pe toți locuitorii orașului Techirghiol, dar și pe turiștii aflați în concedii în localitate", a declarat primarul orașului Techirghiol, Adrian Stan. 


Așadar, startul petrecerii se va da sâmbătă, 22 august, de la ora 17.00, când va avea loc deschiderea ofi- cială a celei de-a XV-a ediții a Zilelor orașului Techirghiol. Cuvântul de început îl va avea edilul localității, Adrian Stan, care va prezenta și invitații, programul manifestărilor, delegațiile străine, consulatele prezente. Ulterior, se vor acorda diplome și premii persoanelor de peste 85 de ani, veteranilor și cuplurilor cu peste 50 de ani de căsătorie. 


De la ora 18.00, va avea loc o frumoasă expoziție de artă culinară cu vânzare. Acțiunea se va desfășura în aer liber, în parcul de la Monumentul Eroilor, fiind organizată de comunitățile tătară, turcă și aromână. Începând cu ora 18.30, ansamblurile artistice vor defila pe faleză, iar de la ora 19.00, pe scenă vor urca cei care vor oferi un program de folclor românesc și dansuri tradiționale ale minorităților ce conviețuiesc în Techirghiol. 


În cea de-a doua zi, duminică, 23 august, în intervalul 9.00 - 13.00, vor avea loc lupte de nămol, dar și mai multe concursuri de înot, yachting, fotbal și lupte tătărești. Distracția va continua de la ora 18.00 cu festivalul Qatlama și concerte în aer liber, închiderea evenimentului urmând să aibă loc la ora 23.30, cu un fabulos foc de artificii. 


Pagina a fost generata in 0.2404 secunde