În cazul amânării alegerilor interne

Cele două echipe din PDL Constanța vor să-și lanseze cât mai repede candidați pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

4742
Cele două echipe din PDL Constanța vor să-și lanseze cât mai repede candidați pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța - cb0c2cf132b1e7768df2e3a97b4493b9.jpg
Alegerile interne din PDL ar putea fi amânate pentru primăvara anului viitor, motivul invocat în ședința Biroului Permanent Național (BPN) de marți fiind, se pare, legat de prioritățile economice și sociale ale momentului, respectiv de canalizarea tuturor energiilor în zona rezolvării problemelor ce decurg din reducerea cheltuielilor bugetare. Și asta deoarece, așa cum au explicat surse interne citate de HotNews.ro, Cristian Boureanu și-a argumentat propunerea de amânare prin faptul că există riscul ca un ministru în exercițiu să aibă, în cazul în care va pierde alegerile, probleme de legitimitate.
Dincolo de asta, însă, este inte-resant de urmărit în cel fel va afecta această posibilă amânare a alegerilor atmosfera din PDL, atâta timp cât, este de notorietate, aspiranții la funcțiile de conducere începuseră deja campania internă.
De menționat este, totodată, că o decizie definitivă vizavi de stabilirea datei alegerilor urmează a fi luată, așa cum a declarat liderul Organi-zației Județene a PDL Constanța, Mircea Banias, în cadrul unui Colegiu Director ce va fi convocat, la centru, în cursul săptămânii viitoare.
În ceea ce privește reacțiile democrat liberalilor constănțeni vizavi de eventuala amânare a alegerilor, acestea sunt, în funcție de echipele care s-au conturat în partid - echipa care îl susține în continuare, drept președinte al Organizației Județene a partidului, pe senatorul Mircea Banias și cea care îl recunoaște drept lider pe Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian, și care, de asemenea, îl sprijină pentru șefia de la județ pe Paul Brânză, directorul Autorității Navale Române -, pro sau contra măsurii. Sau, așa cum este cazul lui Florin Mitroi, destul de echilibrate.

"N-are rost să ne batem singuri"
Astfel, pe marginea propunerii de amânare a alegerilor interne, actualul președinte interimar al PDL Constanța, Mircea Banias, a declarat că "situația economică actuală nu lasă timp guvernanților să se implice în campanii interne" și, de asemenea, că "toate sursele trebuie folosite pentru acțiunea guvernamentală". În continuare, Banias a adăugat că, în opinia lui, "campaniile și lansările festive cu cheltuieli de resurse sunt desuete".
Pe de altă parte, însă, întrebat dacă nu cumva această amânare a alegerilor creează un impediment în desemnarea unor candidați pentru Primăria și Consiliul Județean Con-stanța din partea PDL, Banias a afirmat: "Orice amânare creează o problemă. Dacă va fi să se amâne (n.r. - alegerile interne) o să intrăm, din această vară, într-o precampanie pentru Primărie și pentru CJC". Pe această cale, Mircea Banias și-a reiterat intenția de a candida pentru mandatul de primar al Constanței, susținând că, deși nu este, cel mai probabil, singurul candidat, este "unul cu șanse".
Pe fondul propunerilor dezbătute, în acest moment, în interiorul PDL în ceea ce privește amânarea alegerilor, Mircea Banias a ținut să menționeze și că este "ușor dezamăgit" de colegii săi de partid pentru că, susține el, aceștia nu au înțeles că "disputa nu este în interiorul partidului, ci în afara lui, cu echipa Mazăre - Nicușor Constantinescu". În aceeași ordine de idei, Banias a precizat și că, în situația în care amânarea alegerilor va fi o decizie irevocabilă, nu va mai tolera, în calitate de președinte, "ieșirile unor colegi care ar trebui să respecte și să se subordoneze scopului partidului și să înțeleagă că orice poziție nepotrivită prejudiciază șansele partidului la Constanța".
"N-are rost să ne batem singuri", a conchis Banias.

"Dacă vom continua așa, înseamnă că avem probleme"
Legat de propunerea din Biroul Permanent Național, Florin Mitroi a declarat că "este o decizie înțeleaptă". "Mă supun, este normal, sunt alte priorități acum". Fără a se declara nici încântat, dar nici extrem de dezamăgit din cauza eventualei amânări a alegerilor, Mitroi a precizat că nu-și retrage declarațiile anterioare, potrivit cărora partidul trebuie să-și desemneze, cât mai curând posibil, candidații pentru Primărie și CJC. Mai exact, pedelistul a explicat că partidul nu trebuie "să doarmă" în această perioadă și că, deși alegerile vor fi amânate, "vor trebui făcute sondaje în județ, în localități, pentru a vedea pe cine va desemna partidul drept candidați". "Nu dau înapoi de la ce am spus, unui candidat nu-i faci notorietate cu șapte luni înainte de alegeri", a mai afirmat el.
Mitroi nu a ezitat, însă, să facă niște mențiuni ce țin de atmosfera din interiorul PDL Constanța și anume: "Sper să ne înțelegem. Dacă va exista colaborare, nu cred că amânarea alegerilor interne va fi un handicap în perspectiva alegerilor locale. Dar, dacă vom continua ca și până acum… înseamnă că avem probleme", a concluzionat vicepreședintele PDL Constanța.

"E un dezavantaj pentru mine"
La polul opus, Paul Brânză, candidatul pentru conducerea Organizației Județene, a fost ceva mai tranșant: "E un dezavantaj pentru mine. Noi porniserăm motoarele, era un trend favorabil. Probabil că peste câteva luni oamenii vor fi mai mult sau mai puțin influențați de măsurile economice și sociale care se iau și…", a declarat democrat liberalul. Paul Brânză a spus și că amânarea alegerilor ar presupune și avantaje, dar și dezavantaje, dar că partidul trebuie "să își asume și bunele, și relele".
Cei mai rezervați au fost contracandidații pentru funcția de lider al PDL la municipiu. În timp ce deputatul Maria Stavrositu a afirmat că "este doar o propunere, dar există destule argumente legate de realitățile sociale și economice" și, de asemenea, că "toate energiile trebuie orientate către găsirea celor mai bune soluții pentru ieșirea din criză", Adrian Manole a refuzat să comenteze, motivând că, din moment ce nu este membru în BPN, preferă să se abțină de la comentarii până după ce va afla mai multe detalii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5563 secunde