Ceartă între Dobrițoiu și Fota la Academia Română. Cei doi au părăsit sala

204
Ceartă între Dobrițoiu și Fota la Academia Română. Cei doi au părăsit sala - 5315093mediafaxfotocipriansteria-1353928898.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, și consilierul prezindențial Iulian Fota au avut un schimb dur de replici, luni, în Aula Academiei Române, pe tema strategiei naționale de apărare, primul criticând conținutul documentului, iar celălalt acuzându-l pe ministru de minciună și politizare. Potrivit Mediafax, ministrul Apărării, Corneliu Dobritoiu, și consilierul prezidențial Iulian Fota au discutat pentru un timp în contradictoriu pe tema deciziilor luate în CSAT despre care ministrul Apărării a arătat că nu au fost adoptate în funcție de resursele financiare, precum și pe tema strategiei naționale de apărare.

Dobrițoiu a spus că documentul nu a fost transmis Parlamentului în termenul prevăzut de lege și conține sintagma "interes național" la singular, fapt care contravine prevederilor Constituției. Discursul ministrului Apărării a fost întrerupt din sală de Fota care, ridicându-se în picioare, l-a întrebat dacă a citit strategia de apărare. Consilierul prezidențial a precizat că documentul a fost transmis în primele șase luni de mandat ale președintelui.

Fota l-a criticat pe Dobrițoiu că nu a venit în schimb cu un punct de vedere alternativ la strategia națională de apărare.

"Noi avem un document, bun sau rău, dumneavoastră veniți numai cu vorbe", i-a spus Fota lui Dobrițoiu. Consilierul prezidențial l-a acuzat pe Corneliu Dobrițoiu că în discursul său a atacat instituții, cum ar fi CSAT. "Eu mă lupt cu dumneavoastră, nu cu MApN. Nu loviți în CSAT sau în alte instituții", i-a spus Fota.

Ulterior, consilierul prezidențial a spus că nu poate să accepte să participe la o dezbatere în care ministrul Apărării a venit "numai cu minciuni" și politizează discuțiile. După schimbul de replici, cei doi au părăsit Aula Academiei în care avea loc dezbaterea "Securitate națională în societatea bazată pe cunoaștere. Intelligence, cunoaștere strategică și decizie".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Mega-scandal: "Operațiunea Balconul"
Pagina a fost generata in 0.4537 secunde