Ce trebuie să știi când îți depui dosarul de subvenție

1472
Ce trebuie să știi când îți depui dosarul de subvenție - ajutoareincalzire-1318965586.jpg

Administrația locală Năvodari, prin intermediul serviciului de Direcție Socială, informează locuitorii orașului cu privire la condițiile și criteriile de acordare a ajutorului de încălzire. Potrivit informațiilor oferite de primărie, locuitorii orașului trebuie să aibă în vedere faptul că ajutorul pentru încălzire se acordă familiilor și persoanelor singure numai pentru locuința de domiciliu, sau reședință. Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinței este reprezentantul familiei sau persoana singură care poate fi: proprietarul locuinței, persoana care a înstrăinat locuința în baza unui contact cu clauze de întreținere, titularul contractului de închiriere ori alt membru din familie major și legal împuternicit de proprietarul locuinței sau de titularul contractului de închiriere sau reprezentantul legal al persoanei, dacă aceasta nu a împlinit 18 ani.

Actele necesare și obligațiile solicitantului
Printre documentele solicitate se numără formularul de cerere și declarație. La completarea cererii, titularul are obligația de a menționa corect componența familiei, veniturile membrilor acesteia, precum și bunurile mobile și imobile deținute. La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie se iau în considerare toate veniturile realizate, cu excepția ajutorului social prevăzut de Legea 416 pe 2001, a burselor de studiu, a burselor sociale și a sprijinului financiar "Bani de liceu". Stabilirea dreptului se face începând cu luna în care se depune cererea, în intervalul 1-20 a fiecărei luni, pentru sezonul rece noiembrie 2011- martie 2012. Pentru începutul sezonului rece termenul de depunere a cererilor este de 25 octombrie. Titularii ajutoarelor pentru încălzire sunt obligați să comunice comisiei de primire a cererilor, orice modificare intervenită în componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de cinci zile de la data modificării, printr-o nouă  declarație. Modificarea sau, după caz,  încetarea dreptului la aju-torul pentru încălzirea locuinței, se fac începând cu luna următoare celei în care au intervenit modificările.

Sancțiuni și amenzi pentru declarații false
Administrația locală anunță că, verificarea veridicității datelor înscrise în declarație va fi realizată prin efectuarea de anchete sociale pentru cel puțin 60% dintre beneficiari. Aceștia vor fi nominalizați de către Agenția Județeană pentru Prestații Sociale Constanța. În această situație, primăria cere năvodărenilor să colaboreze cu personalul Direcției de Asistență Socială ce va efectua anchetele pe raza orașului Năvodari.
"Fac apel către locuitorii orașului Năvodari să înțeleagă faptul că aceste anchete sociale sunt realizate pe baza unei liste stabilite de către Agenția Județeană pentru Prestații Sociale Constanța, nu stabilim noi pe cine anume să anchetăm. Noi trimitem cererile, iar ei decid pentru cine anume trebuie să facem anchetă socială. De aceea îi rugăm pe năvodăreni să colaboreze cu personalul care va veni să facă ancheta", a declarat pentru Cuget Liber Daniela Chiru, asistent social în cadrul Primăriei Năvodari.
În situația în care beneficiarul nu vrea să colaboreze și refuză să furnizeze informațiile necesare pentru întocmirea anchetei sociale, dreptul la ajutorul de încălzire încetează, iar sumele încasate necuvenit se recuperează. Același lucru se întâmplă și în situația în care, după ancheta socială se constată că la completarea cererii și declarației, beneficiarul nu a fost sincer cu privire la numărul de membri ai familiei sau la veniturile și bunurile deținute. Totodată, persoanele care nu declară corect componența familiei, veniturile membrilor acesteia, precum și bunurile mobile și imobile deținute, pot fi sancționate cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8057 secunde