Ce taxe și impozite vom avea în 2016 în Constanța. Primăria renunță la taxa de liniște, dar nu în tot orașul

5129
8
Ce taxe și impozite vom avea în 2016 în Constanța. Primăria renunță  la taxa de liniște, dar nu în tot orașul - cetaxesiimpozite1-1450285828.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Municipal Constanța se întrunește, mâine, de la ora 14.00, în ședință ordinară, în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi se află 24 de proiecte de hotărâre. 


Unul dintre cele mai importante vizează stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016. Astfel, aleșii locali sunt obligați să pună în aplicare prevederile noului Cod Fiscal ce intră în vigoare la 1 ianuarie 2016, motiv pentru care impozitele pentru clădiri și terenuri vor fi majorate. 


În schimb, ca o noutate, pe lângă majorările care vor exista pentru anumite categorii ce fac parte din drepturile de proprietate, există și modificări. Astfel, conform proiectului de hotărâre, la taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță în derularea activităților economice în Constanța, Mamaia și Sat Vacanță, se introduce o nouă categorie exceptată. Este vorba despre operatorii economici care desfășoară activități economice în sediile și punctele de lucru situate în incinta Portului Constanța. Această exceptare a fost introdusă datorită numeroaselor procese aflate pe rolul instanțelor de judecată prin care operatori economici din incinta Portului Constanța au contestat plata acestei taxe, iar în toate dosarele au fost admise acțiunile formulate de aceștia, fiind dispusă restituirea acestei taxe cu cheltuielile de judecată aferente. Cu alte cuvinte, bugetul local avea de suferit, deoarece pe de-o parte câștiga, dar pe de alta mai mult pierdea.


De asemenea, o altă noutate o re-prezintă taxa de promovare a turismului în stațiunea Mamaia și Sat vacanță. La acest capitol urmează să fie eliminată categoria "locuințe" din categoria imobilelor pentru care se datorează această taxă. În schimb, urmează să fie introdusă o nouă categorie de obiective, respectiv terenurile amenajate pentru activități sportive pentru care cuantumul propus taxei propus este de 100 lei. Reamintim că ziarul "Cuget Liber" a mai scris despre noile taxe și impozite ce vor fi puse în aplicare de anul viitor și vom reveni în edițiile viitoare cu precizări importante dacă va fi cazul. Pe de altă parte, cei interesați de noile impozite și taxe, dar care nu mai au răbdare până le vor sosi plicurile cu impunerile de plată, pot consulta documentul oficial pe site-ul "Cuget Liber", la sediul Primăriei Constanța sau la sediile SPIT din Constanța.