Ce spune Tăriceanu despre legile electorale

111
Ce spune Tăriceanu despre legile electorale - cespunetariceanu-1454422683.jpg

Articole de la același autor

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că legile electorale și modificarea Constituției se discută de Parlament la începutul legislaturii, când are "o legitimitate împrospătată", și nu la finalul acesteia, când "puterea politică este erodată". 


"Legile cele mai importante, legile electorale, modificările la Constituție, în genere, se consideră că revin în sarcina Parlamentului la început de mandat și nu la sfârșit de mandat, pentru că, după trecerea timpului și apropierea de finalul mandatului, invariabil puterea politică suferă o certă erodare, mai mare sau mică, în funcție de conjunctură. Așadar nu este recomandabil pentru sănătatea democrației ca un Parlament care își încheie mandatul să decidă asupra unor subiecte atât de importante. Este de dorit ca viitorul mandat, cu o legitimitate împrospătată de electorat, să poată să discute lucruri care probabil vor avea aplicabilitate de la viitoarele alegeri din 2020", a afirmat Tăriceanu, la finalul Biroului permanent al Senatului, citat de Agerpres. 


El a adăugat că probabil se va da curs solicitării PNL adresate Biroului permanent de includere pe ordinea de zi a plenului Senatului a proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9661 secunde